TV HABER

Uğur Dündar ekranlara geri dönüyor: Yeni kanalı belli oldu!

Gazeteci Uğur Dündar, Tv100'de yayınlanan Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum programının konuğu oldu. Dündar, ekranlara Tv100 ile geri döneceğinin sinyalini verdi.

Uğur Dündar ekranlara geri dönüyor: Yeni kanalı belli oldu!

TV100'de yayınlanan Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum programının bu haftaki konuğu Uğur Dündar oldu. Candaş Tolga Işık’ın sorularını yanıtlayan Dündar, ekranlara hangi kanalda ve ne zaman döneceği ile ilgili sinyali verdi.

Ekranlara dönüş sinyalini verdi

Medyaradar’da yer alan habere göre; Duayen gazeteci Uğur Dündar Tv100 canlı yayınında, ekranlara geri dönüş için sinyali verdi. Dündar, iş insanı Nejat Gülseren'in sahibi olduğu Tv100 ailesine katılacağı iddia edildi.

TV100'den Uğur Dündar bombası

Yaptığı haberler ve programlarla adından söz ettiren Tv100, gazeteci Uğur Dündar'ı kadrosuna kattı. Birçok gazeteciyi ve programcıyı transfer eden başarılı iş insanı Nejat Gülseren, son olarak Uğur Dündar'ı program yapmaya ikna etti.

Programlara ne zaman başlayacak?

Tv100 ile anlaşan gazeteci Uğur Dündar, Medyaradar'ın edindiği bilgilere göre yılbaşından sonra ekranlara geri dönecek ve yeni yayın hayatını Tv100'deki programları ile sürdürecek.

Uğur Dündar kimdir?

Uğur Dündar (d. 28 Ağustos 1943; Akören, Silivri )Türk gazeteci, haber programcısı.

Dündar, 28 Ağustos 1943'te İstanbul'un Silivri ilçesine bağlı Akören köyünde doğdu. Lise öğrenimini Vefa Lisesi'de tamamladı. Ardından İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Enstitüsü'nden mezun oldu. Yasemin Baradan Dündar ile evlendi ve 3 çocuğu oldu.

1970 yılında TRT tarafından açılan bir sınavı kazandı ve televizyon yapımcısı olarak çalışmaya başladı ve Resmî Gazete yazarı oldu. Aynı yıl içinde Birleşik

Krallık'ta BBC'nin "Televizyonda Yapım-Yönetim" kursuna katıldı. Türkiye'ye döndükten sonra TRT'de yapımcı, yönetmen ve sunucu olarak değişik televizyon programlarına imza attı.

TRT'de 19 yılı aşkın süreyle çalışan Uğur Dündar, 1986 yılında Hürriyet yazarı oldu.

1992 yılında Show TV'ye geçen Uğur Dündar, 1994 yılında Hürriyet, Aydın Doğan'a satılmasından sonra 1995'te Show TV'ye veda edip Kanal D'ye geçti. 2000 yılında Show TV'ye geri dönüp Star TV'ye geçti. Star TV'de Haber Genel Yayın Yönetmeni oldu ve Star TV'ye geçtikten sonra Star yazarı oldu.

2001 yılında ise Kiss TV ve Sabah Gazetesi'nde çalıştı. 2002 yılında atv'ye geçip tekrar Star TV'ye geçerek Star yazarı tekrar oldu. Ardından tekrar Kanal D'ye geçti. 2004 yılında CNN Türk ile ortak yayın yapmıştır.

2008 yılında Uğur Dündar son olarak Star Haber Genel Yayın Yönetmenliği görevini sürdürdü ve ana haber bülteni sundu. 2010 yılında yeniden Hürriyet'e çalıştı.

Bugüne kadar çok sayıda programa imza atan Uğur Dündar haber programı Arena'nın genel yönetmenliğini yaptı. Yıllardır ülkenin gündemini takip eden Arena programıyla çok sayıda ödülün sahibi oldu.

2011 yılında Star TV, Doğuş Grubu'na satıldıktan sonra Star TV'ye veda etti.

Ayrıca İstanbul Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi'nde "Televizyon Programcılığı" derslerinde lisansüstü hocalık yaptı.

2012 yılında kısa bir süre Milliyet'e geçti. Sonrada arkadaşı Emin Çölaşan tarafından Sözcü'ye geçti. Mart 2013'te başladığı Artı Bir Tv'de kısa bir dönem ana haber bülteni sundu.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar