GÜNDEM

Twitter'dan güvenlik ihlali: Özür dilediler

Sosyal ağ Twitter, yeni bir kişisel verilerin gizliliği ihlali ile gündeme geldi.

Twitter'dan güvenlik ihlali: Özür dilediler

Twitter’ın ayarlarında yaşanan bir sorun nedeniyle kullanıcıların verileri, izinleri olmadan kişiselleştirilmiş reklamlar için toplandı.

Yaşanan bu sorun nedeniyle, kullanıcılar Twitter’ın “Ayarlar” seçeneğinden gerekli düzenlemeleri yapmış olsa bile sosyal ağın kullanıcının verilerini reklam ortaklarıyla paylaşabildiği veya izinsiz topladığı bilgilere dayanarak reklamlar gösterebildiği ortaya çıktı.

Twitter’dan yapılan resmi açıklamayla ortaya çıkan ve yakın zamanda keşfedilen bu durumun 5 Ağustos Pazartesi günü çözüldüğü ifade edildi. Ancak aylık aktif kullanıcı sayısı 330 milyonu aşan platformda, izinsiz olarak kaç kullanıcının verisinin bu şekilde toplanıp, reklam amaçlı kullanıldığının henüz belirlenmediği duyuruldu.

Twitter'ın kullanılmış olabileceğini söylediği verilerin, hesap sahiplerinin ülkesi, konumu, etkileşim detayları ve kullandıkları cihazlar hakkındaki bilgileri içerdiği belirtildi.

Twitter’dan yapılan açıklamada, “Uygulamamız konusunda bize güvendiniz ama biz bu konuda başarısız olduk” denildi.

Yaşanan bu sorunla ilgili olarak kullanıcıların Twitter'ın ‘Veri Koruma Ofisi’ ile iletişime geçebileceği belirtilen açıklamada, “Bu durum yaşandığı için üzgünüz ve bir daha böyle bir hata yapmayacağımızdan emin olmak için adımlar atıyoruz” ifadesine yer verildi.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar