KİTAPLIK

TÜYAP Kitap Fuarı yarın kapılarını açıyor!

Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı yarın 34. kez TÜYAP'ta Yayınevleri ve yazarları okurla buluşturacak

TÜYAP Kitap Fuarı yarın kapılarını açıyor!
TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile düzenlenen 34. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, 7 Kasım 2015 Cumartesi (yarın) TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi-Büyükçekmece’de kapılarını açıyor.

15 Kasım 2015 Pazar akşamına kadar devam edecek olan fuara, yurt içi ve yurt dışından 750 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu katılırken, yurt dışından 30 yazar konuk olacak ve dokuz gün süresince 1500 imza günü ve 300 etkinlik gerçekleştirilecektir.

Hayata Gülümseyerek Bakmak için TÜYAP’a

Teması “Mizah: Hayata Gülümseyerek Bakmak” olarak belirlenen İstanbul Kitap Fuarı’nın onur çizeri karikatür sanatçısı Tan Oral olacak. Fuar süresince Tan Oral’ın da katılımıyla çeşitli paneller ve söyleşiler düzenlenecek. TÜYAP tarafından Onur Çizeri Tan Oral‘ın yaşamı, çalışmaları ve eserlerinden seçmelerin bulunduğu iki kitap hazırlanacak ve Oral için sergiler düzenlenecek. “TanTana” sergisi Tan Oral’ın sanatçı dostlarının ve kendisinin çizdiği portrelerinden oluşuyor. “Kafa Kağıdı”, Tan Oral’ın yaşamı, yapıtları, hayata, dünyaya ve sanata bakışıyla ilgili bilgileri, metinleri, fotoğrafları, belgeleri, orijinal çizimleri ve yayınlanmış kitaplarını içeriyor. “Çizgili Aydın Okumaları” ise, aydın sorunsalının irdelendiği, seçilmiş Tan Oral karikatürlerinden oluşuyor. Tasarımını ve küratörlüğünü Sadık Karamustafa’nın, koordinatörlüğünü ise Cemran Anıl Öder’in üstlendiği sergiler, fuar boyunca 8. Salon’da ziyaretçilere açık olacak.

Onur Konuğu Romanya “Sözcüklerle” Geliyor

İstanbul Kitap Fuarı’nın bu yılki Onur Konuğu Romanya, fuarın ilk 4 günü (7-10 Kasım) açık olacak Uluslararası Salon’da yer alacak. Fuarda, Onur Konuğu etkinlikleri kapsamında söyleşi, panel, şiir dinletisi, müzik dinletisi, yayıncılarla profesyonel buluşmalar ve çocuk etkinlikleri gerçekleştirilecek.

Dört gün süresince Romanya’nın önde gelen yazarları İstanbul Kitap Fuarı’nda okurlarıyla bir araya gelecek. Romanya, aralarında Matei Vişniec, Dimitru Tepeneag, Mircea Dinescu, Dan Lungu, Corına Sabău, Doina Ruşti, Florin Irimia, Gabriela Adameşteanu, Octavian Soviany, Carmen Muşat, Daniel Cristea-Enache, Florin Bican, Oana Ispir, Radu Vancu, Vasile Ernu gibi çok değerli yazarların ve Romanya’nın önde gelen müzisyenlerinden Marius Mihalache’ın da bulunduğu bir programla fuar ziyaretçileriyle buluşmaya hazırlanıyor.

İstanbul Kitap Fuarı onur konuğu ülke etkinlikleri kapsamında, Romanya’nın değerli karikatür sanatçısı Ion Barbu, “Çıplak Kral ve Akıllı Kıyafetleri”, “Karikatür Küreleri”ve “What a Wonderful World” sergilerini TÜYAP’a taşıyor. Ion Barbu’nun üç sergisi, fuar boyunca 8. Salon’da ziyaretçilere açık olacak.

Mutfak: “Yemek ve Kitap Buluşmaları”

Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen “Mutfak: Yemek ve Kitap Buluşmaları”, yine Öztiryakiler sponsorluğunda fuarın ilk 4 günü boyunca (7-10 Kasım) açık olacak Uluslararası Salon kapsamında gerçekleşecek. Yemek yazarlarının interaktif yemek sunumları yapacakları ve söyleşecekleri Mutfak’ın programı kapsamında Ebru Omurcalı, Sevinç Uzcan, Sevim Gökyıldız, Hubert Bourdon, Selin Kutucular, Cüneyt Ayral, Süleyman Dilsiz, Ömür Akkor, Özgün Ünver, Eyüp Kemal Sevinç, Mehmet Yalçınkaya, Erdem Dırbalı, Yıldırım Beyazıt Serim, İbrahim Çelik ve Nilgün Tatlı bulunuyor.

Fuarın Uluslararası Konukları

Birçok eseri New York Times çok satanlar listesinde yer alan ve Türkiye’de de geniş bir okuyucu kitlesine sahip olan Sarah Jio, İstanbul Kitap Fuarı’nda Pena Yayınları’nın konuğu olarak okurlarıyla buluşacak.

Türkiye’de okurlarının Kafes kitabıyla tanıdığı Amerikalı yazar Josh Malerman fuarın konukları arasında. İstanbul Kitap Fuarı, yurt dışından Vassilis Papatheodorou, Yannis Kalpouzos, Manuel Vilas gibi değerli yazarları ve şairleri de konuk edecek. Uruguay eski devlet başkanı José Mujica, fuarda kitapseverlerle buluşacak. Alman çocuk edebiyatının önemli isimlerinden Kirsten Reinhardt, Frankfurt Kitap Fuarı ve Goethe Enstitüsü’nün konuğu olarak fuarda olacak.

Türkiye’de de uzun süre çok satanlar listesinde kalan Limon Ağacı kitabının yazarı Sandy Tolan, İstanbul Kitap Fuarı’nda okurlarıyla buluşacak.

Wattpad TÜYAP’ta

Türkiye’de aylık 2 milyon okura ulaşan ve 7 milyon Türkçe hikayenin bulunduğu Kanadalı dijital kitap yazım ve okuma platformu Wattpad ilk kez TÜYAP’a katılarak Türkiye’deki okurlarıyla buluşacak. 14 Kasım Cumartesi günü kurucu ve CEO’su Allen Lau’nun da katılımıyla Türkiye’deki ilk yılını kutlayacak olan Wattpad, okurlarına farklı bir okuma deneyimi sunuyor.

Aziz Nesin 100 Yaşında

İstanbul Kitap Fuarı, 100. yaşını kutladığımız Aziz Nesin’i anmak üzere Nesin Vakfı ve Nesin Yayınları işbirliği ile bir program hazırlıyor. Program kapsamında Aziz Nesin’in edebi kişiliği, yaşamı ve eserleri üzerine söyleşiler, paneller gerçekleştirilecek. Aynı zamanda Aziz Nesin'i edebiyatı, mizahı, hayat görüşü, politik duruşu ve geleceğe bıraktıklarıyla daha yakından tanımak amacıyla, Nesin Vakfı tarafından Işın Önol küratörlüğünde hazırlanan “Ömrüne Sığmayan Adam: Aziz Nesin 1915-2015” sergisi de fuar boyunca 8. holde ziyaretçileri ağırlayacak.

Fuar Ziyaret Saatleri

34. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, hafta içi 10.00-19.00 saatleri arasında, hafta sonu ise 10.00-20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek; fuarın son günü olan 15 Kasım Pazar akşamı ise 19.00’da sona erecek.

34. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, bu yıl çeyrek yüzyılı geride bırakan Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı - Artist 2015 ile eş zamanlı gerçekleşecek. Öğrenci, öğretmen, emekli ve engelliler için ücretsiz olan fuarlarımızın normal giriş bedeli 5 TL’dir.
ÇOK OKUNANLAR