GÜNCEL

Turkuvaz Medya'da sürpriz ayrılık! Hangi isimle yollar ayrıldı?

Turkuvaz Medya Grubu bünyesinde emlak yazarlığı yapan Yavuz Karaman, Takvim ve Yeni Asır gazeteleriyle yollarını ayırdı.

Turkuvaz Medya'da sürpriz ayrılık! Hangi isimle yollar ayrıldı?

Gayrimenkul sektörünün deneyimli isimlerinden Yavuz Karaman, yaklaşık 5 yıl Turkuvaz Medya Grubu bünyesinde emlak yazarlığı yapıyordu. Karaman, Takvim ve Yeni Asır gazetelerinden ayrıldı.

Pandemi nedeniyle 2 yıldır uzaktan yazılar yazan deneyimli gazeteci, gelinen süreçte gayrimenkul sektörünün eski ivmesini yitirmesi nedeniyle emlak yazılarına son verdi.

Yavuz Karaman kimdir?

Sektörde uzun yıllar boyunca önemli başarılara imza atan ve projeler geliştiren Yavuz Karaman, 2000 yılında Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Ankara TRT'de başlayan Yavuz Karaman burada TRT'nin internet sitesinde ve haber dairesinde muhabir olarak 3 yıl görev aldı. Daha sonra TRT'den ayrılıp İstanbul'un yolunu tuttu. Dünya Gazetesi'nde Dünya İnşaat adlı dergide 3 yıl çalıştıktan sonra Milliyet gazetesine transfer olan Yavuz Karaman burada Milliyet Emlak internet sitesinin kuruluşunda ve Milliyet Gazetesi'nin emlak ekini çıkaran ekipte yer aldı. Gazetede yaklaşık 10 yıl çalışan gazeteci son yıllarda emlak koordinatörü ve emlak yazarı olarak görev yaptı. Bu dönemde gazetede telifli olarak çalışan usta isim aynı zamanda emlaktasondakika.com'u kurarak sitenin genel yayın yönetmenliğini de yaptı. Yazılı medyanın ardından TV'ye de adım atarak o dönemde Doğuş Grubu bünyesindeki CNBC-e'de 'Emlak Hakkında Herşey' isimli gayrimenkul programını hayata geçirdi. Daha sonra CNBC-e kanalının kapanmasının ardından aynı programı NTV kanalında devam ettirdi. Tekrar Dünya Gazetesi'nde emlak yazarlığı yaparken, Posta Gazetesi'ne emlak koordinatörü olarak transfer oldu. 3 yıl boyunca Posta'da emlak yazarlığı yapan ve projeler geliştiren deneyimli gazeteci ardından Turkuvaz Medya Grubu'na geçiş yaptı. Grubun bünyesindeki Takvim, Yeni Asır ve Fotomaç gazetelerinde emlak yazarlığı görevinde bulundu. Gelinen noktada Turkuvaz Medya Grubu ile yollarını ayıran Yavuz Karaman evli ve bir çocuk babasıdır.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar