GÜNDEM

TÜRKSAT bu yanlıştan vazgeçmeli! Anadolu Yayıncılar Derneği uyardı

TÜRKSAT yerel medyanın içinde bulunduğu zor durumu ne zaman görecek? Anadolu Yayıncılar Derneği uydu fiyatlarına tepki gösterdi ve yapılan açıklamada "Uydu fiyatları indirilmezse yerel kanallar teker teker kapanacaktır." denildi.

TÜRKSAT bu yanlıştan vazgeçmeli! Anadolu Yayıncılar Derneği uyardı

Yerel kanalların kapanma tehdidiyle karşı karşıya kaldığını vurgulayan Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan yaptığı açıklamada,"Ezan diyen, bayrak diyen, cumhuriyet diyen vatan diyen yerel medyanın yaşatılması bir zorunluluktur. O nedenle TÜRKSAT bu yanlıştan vazgeçmelidir.” dedi.

TÜRKSAT'a uzun zamandan beri yerel medyanın zor durumda olduğunu bildiren  ve uydu fiyatlarının indirilmediği takdirde yerel kanalların teker teker kapanacağı uyarısında bulunan Anadolu Yayıncılar Derneği'nden yapılan açıklama şu şekilde:

TÜRKSAT’a öteden beri yerel medyanın zor durumda olduğunu söylüyoruz. TÜRKSAT Kurumunun, uzun yıllardır yayın yapan, istihdam sağlayan yerel televizyon kanallarına pozitif bir ayrıcalık yapması ve dolar kurunu 2 TL’ye indirmesi gerekir. Bırakın indirmeyi her gün yapılan zamlar yerel medyanın yayınlarına son vermesi anlamına geliyor.

"BU YANLIŞTAN VAZGEÇMELİ"

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan “Zor zamanlarda milli iradeden yana tavır alan, bu topraklara bağlı yerli ve milli medyanın yaşatılması milli güvenlik sorunudur. Ezan diyen, bayrak diyen, cumhuriyet diyen vatan diyen yerel medyanın yaşatılması bir zorunluluktur. O nedenle TÜRKSAT bu yanlıştan vazgeçmelidir.” dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR

Ödül töreni sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ulusal ve yerel kanalların aynı uydu ücretini ödemesinin uygun olmadığını belirterek "Anadolu medyasına destek vermek gerekir" dedi. Anadolu Yayıncılar Derneği, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yerel medyaya verdiği destek için teşekkür etti.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar