GÜNDEM

Türkiye'nin doğalgaz keşfinin dış basına yansımaları

Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan'ın, Karadeniz'de 320 milyar metreküp doğalgaz rezervinin keşfedildiğini açıklamasının ardından dış basın da olayı manşetlerine taşıdı.

Türkiye'nin doğalgaz keşfinin dış basına yansımaları

Türkiye'nin, günlerdir merakla beklediği müjdeli haberi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz'de 320 milyar metreküp doğalgaz rezervinin bulunduğunu ifade etti.

Türkiye için sevinç ve gurur kaynağı, enerji anlamında geleceğe dönük umut olan gelişme dış basında büyük yankı uyandırdı. 

İşte dış basının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından sonra attığı manşetler:

THE WASHINGTON POST 

Köklü amerikan basın organı The Washington Post, "Türkiye, Karadeniz açıklarında büyük doğal gaz rezervi keşfetti" şeklinde manşet attı.

THE NEWYORK TIMES

The Newyork Tımes "Türkiye Karadeniz Açıklarında Büyük Doğal Gaz Rezervini Keşfediyor" manşetini attı.

EURONEWS

Associated Press ile ortak haber hazırlayan Euronews müjdeli haberi "Erdoğan, Karadeniz kıyılarında büyük bir doğalgaz rezervi keşfettiğini duyurdu" şeklinde verdi.

REUTERS

Reuters Haber Ajansı, son dakika gelişmesi olarak verdiği haberde 'Türkiye Karadeniz'de ülke tarihinin en büyük doğalgaz rezervini buldu' ifadelerini kullandı. Haberde bulunan rezervin 320 milyar metreküp olduğu belirtilirken, 2023'te gazın Türk halkının kullanımına açılacağı hatırlatıldı.

BBC

İngiliz yayın kuruluşu BBC, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Türkiye, tarihinin en büyük doğalgaz keşfini Karadeniz'de gerçekleştirdi. Fatih gemimiz, 20 Temmuz'da Tuna 1 alanında 320 milyar metreküp doğalgaz rezervi keşfetti" ifadelerine yer verdi.

SPUTNİK

Rusya merkezli Sputnik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, bölgede başka doğalgaz kaynaklarının bulunma ihtimalinin yüksek olduğu açıklamasına dikkat çekti.

ŞİNHUA

Çin merkezli haber ajansı Şinhua, Türkiye'nin bulduğu doğalgaz rezervini, okuyucularına son dakika gelişmesi olarak duyurdu.

SKAİ NEWS-EKATHİMERİNİ

Yunan Medyası Skai News, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasını son dakika koduyla verip, keşfin resmi olarak duyurulduğunu açıkladı. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Doğu Akdeniz'de faaliyetlerini sürdürdüğüne de vurgu yapıldı. Ekathimerini gazetesi ise; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Türkiye 2023'te enerji ihracatçısı olacak" sözlerini aktardı.

WORLD FROM CYPRUS

Güney Kıbrıs'ta yayın yapan World From Cyprus, bulunan miktarın yaklaşık 320 milyar metreküp olduğu ve Türkiye için yeni bir dönem açıldığına işaret etti.

AL ARABİYA

Al Arabiya'nın ingilizce yayın yapan sitesi doğalgaz rezervi keşfedilen bölgede başka rezervlerin bulunmasının da yüksek ihtimal olduğunu duyurdu.

THE SPECTATOR INDEX

The Spectator Index son dakika olarak duyurduğu haberinde bulunan rezervin ülke tarihinin en büyük keşfi olduğuna vurgu yaptı.

THE NATİONAL

Ortadoğu'da oldukça yaygın takip edilen The National, Erdoğan'ın açıklamalarına yer verip doğalgaz rezervinin Karadeniz'de bulunduğunu aktardı.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar