GÜNDEM

Türkiye'de bir ilk üç ay sürecek! Murat Bardakçı detayları paylaştı

Cumhurbaşkanlığı Millet kütüphanesi açıldı. Habertürk yazarı Murat Bardakçı da kütüphanede üç aylığına açılan iki sergiye ilişkin dikkat çeken detaylar paylaştı. Bardakçı," Gidip mutlaka görün!Bu iki serginin benzeri, Türkiye’de daha önce hiç açılmadı!" dedi.

Türkiye'de bir ilk üç ay sürecek! Murat Bardakçı detayları paylaştı

Habertürk yazarı Murat Bardakçı, Selçuklu, Osmanlı ve çağdaş mimariden esintiler taşıyan, 7 gün 24 saat hizmet verecek Cumhurbaşkanlığı Milet Kütüphanesi'nde  üç ay boyunca devam edecek ve Türkiye'de daha önce benzerinin düzenlenmediği sergiler hakkında önemli bilgiler paylaştı.

Bardakçı "İmkân bulmaya çalışın, Millet Kütüphanesi’ni ve kütüphanedeki bu muazzam sergileri gezin ve mevcudiyetlerinden ilk defa büyük ihtimalle öğrencilik senelerinizde haberdar olduğunuz tarihimizin bu çok önemli elyazmasını da ziyaret edin…" dedi.

Gidip mutlaka görün! Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi’ndeki bu iki serginin benzeri, Türkiye’de daha önce hiç açılmadı!

Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi, önceki gün davetlilerin, devlet protokolünün ve Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirzayayev ile hanımıın da hazır bulunduğu bir törenle, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından açıldı.

Açılışla ilgili haberler ve kütüphanenin görüntüleri basında geniş şekilde yeraldığı için burada ayrıca bahsetmeme gerek yok; bunun yerine kültür tarihimiz bakımından son derece önemli olan ve Cumhurbaşkanı’nın konuşmasında isimlerini zikredip “rahmetle yâdettiğini” söylediği üç kişiden, yani Ali Emirî, İbnülemin Mahmud Kemal ve İsmail Saib Efendi ile kütüphanede üç aylığına açılan yine gayet önemli iki sergiden sözedeceğim.

Yazının tamamını okumak için tıklayın

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar