GÜNCEL

Türkiye Yayıncılar Birliği'nden editörlük eğitimi

Hürriyet yazarı Doğan Hızlan, bugünkü yazısında Türkiye Yayıncılar Birliği'nin editörlük eğitimlerine yer verdi.

Türkiye Yayıncılar Birliği'nden editörlük eğitimi

Hürriyet gazetesi yazarı Doğan Hızlan, Türkiye Yayıncılar Birliği'nin editörlük eğitimlerini bugünkü köşesine taşıdı:

Türkiye Yayıncılar Birliği uzun yıllardır yüz yüze yaptığı Editörlük ve İleri Editörlük eğitimlerini martta çevrimiçi ortama taşıdı. Çevrimiçi eğitimler bu alana ilgi duyan, farklı şehirlerde yaşadıkları için bu eğitimlere katılamayanlar için eğitime ulaşma olanağı sağladığı gibi, derse katılan konuk editörlerin de artmasını sağladı.

Deneyimli editör ve akademisyen Sevengül Sönmez’in sürdürdüğü eğitimlere Müren Beykan, Nazlı Berivan Ak, Sanem Sirer, Cem Alpan, Bahar Siber, Selahattin Özpalabıyıklar, Murat Yalçın, Mehmet Erkurt gibi sektörün önemli isimleri de konuk oldu.

Ankara, Bursa, Antalya, Trabzon, Elazığ gibi farklı şehrin yanı sıra Çin, Almanya, Fransa ve İsviçre’den de katılımcının olduğu editörlük ve ileri editörlük atölyelerinde 95 kişiye ulaşıldı.

Katılımcılarım ihtiyaçları doğrultusunda başlatılan ve yoğun ilgi gören Düzeltmenlik Atölyesi’nin eğitmeni de akademisyen Dr. Erkan Irmak oldu. Kısa süre içinde yoğun talep üzerine arka arkaya iki kez tekrarlanan atölyede 30 kişiye uygulamalı eğitimler verildi.

Kontenjanları 15 kişi ile sınırlı eğitimlere kayıtlar duyuruların yapıldığı gün doluyor.

Mesleki eğitimin önemine inanan Türkiye Yayıncılar Birliği mevcut eğitim programlarının yanında, yeni eğitimler düzenleyerek alanın ihtiyaçlarına yönelik çözümler üretmeye devam edecek.

Bir yayınevi için editörün ve düzeltmenin önemini tekrarlamaya gerek yok.

Birliğin bu çalışmalarının devamını diliyorum.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar