GÜNDEM

Türkiye "Tezgah" ile tanıştı

Mizah-edebiyat dergisi Tezgâh, Ocak sayısıyla yayın hayatına merhaba dedi.

Türkiye "Tezgah" ile tanıştı

"Tezgâh" ilk sayısıyla bayilerde!

Sunay Akın, Yılmaz Vural, Alain de Botton, Sadettin Teksoy, Sadi Celil Cengiz, Umur Bugay, Atilla Atalay gibi isimlerin yer aldığı Tezgâh Dergi’nin ilk sayısı tüm bayilerde yerini aldı.

Mizah-edebiyat dergisi Tezgâh, Ocak sayısıyla yayın hayatına merhaba dedi. İlk sayısında Kolombiya'nın çok konuşulan ismi Pablo Escobar'ı inceleme altına alan dergi, ünlü ismin oğlunun babası hakkındaki bir yazısına yer vererek Kolombiya'nın yakın tarihindeki merak edilen olaylara ışık tuttu.

Dergi, yayın hayatına başladığı Ocak sayısında okuyucularına bir de ilginç bir yeni yıl takvimi hediye ediyor. 1979 yılının takvim düzeniyle 2018 yılının takvim düzeninin aynı olmasından yola çıkan Tezgâh Dergi, Zeki Müren'in 1979 yılında çekilmiş bir fotoğrafıyla 1979 yılı takvimini hediye ederek okuyucularını siyah beyaz zamanlarda renkli bir yolculuğa çağırıyor.

Tezgâh Dergi'nin yazar kadrosunda; Hababam Sınıfı, Kapıcılar Kralı, Çöpçüler Kralı ve Bizimkiler gibi ünlü komedi yapımlarıyla tanıdığımız usta senarist-yazar Umur Bugay, Sıdıka’nın yaratıcısı Atilla Atalay; spor dünyasının renkli ismi Yılmaz Vural, edebiyat dünyasının usta kalemleri Sunay Akın, Sezgin Kaymaz; dünyaca ünlü yazarlar Alain de Botton ve Ursula K. Le Guin yer alıyor. Aynı zamanda, hayatını kaybeden yazar Giovanni Scognamillo'nun yayınlanmamış kitap çalışmasından her sayıda yeni bölümlerin okuyucularla buluşacağı dergide, oyuncu Sadi Celil Cengiz’in yazdığı gerilim filmleri çizgi hikâye şeklinde hayat buluyor.

Öykü, karikatür, çizgi hikâye, mizah ve tarih yazılarıyla birlikte çeşitli renkli konseptlerin yer aldığı Tezgâh Dergi'nin ilk sayısında; Sadettin Teksoy, Ercan Mehmet Erdem, Hakan Bıçakcı ve Neil Gaiman gibi isimler de verdikleri röportajlarla haklarında merak edilenleri yanıtlıyor.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar