GÜNDEM

Türk Telekom kotasız internet tarifeleri açıklandı

Türk Telekom kotasız tarifelerini sonunda açıkladı. Türk Telekom AKN sistemini tamamen ortadan kaldırırken, paket seçeneklerini “Türkiye’nin 81 ilinde limitsiz internet” şekilde açıkladı.

Türk Telekom kotasız internet tarifeleri açıklandı

Türk Telekom kotasız tarifelerini sonunda açıkladı. Türk Telekom AKN sistemini tamamen ortadan kaldırırken, paket seçeneklerini “Türkiye’nin 81 ilinde limitsiz internet” şekilde açıkladı. Türk Telekom geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla AKN sistemini tamamen kaldıracağını ve bunun yerine kota sisteminin getirmeyeceğini zaten söylemişti şimdiyse bu tarifler ve AKN’siz tarife fiyatları duyuruldu.

Türk Telekom tarafından birçok farklı tarife açıklansa da, herkesin korktuğu kota sistemi gelmemiş gibi görünüyor. Fiyatlar arası farklı belirleyen tek şey bağlantı hızları olarak göze çarpıyor. Tarifeleri S, M, L, XL, XXL şeklinde ayıran ISS, sabit telefonlu, yalın internetli kullanıcılarına ayrı ayrı seçenekler sunuyor. Kotasız internet dönemine geçilmesi oldukça güzel bir gelişme olsa da, Türk Telekom’un başlangıç paketlerinde sunduğu hız limiti büyük hayal kırıklığı oldu. 60 TL’lik pakette 4 Mbps gibi bir hız sağlanırken, 50 Mbps AKN’siz tarife isteyenlerin 250 TL gibi uçuk bir rakam ödemeleri gerekiyor.

100 Mbps limitsiz internet isteyenler ise 336 TL’ye varan aylık ücret ödemek zorundalar. Bulgaristan gibi Balkan ülkelerinde limitsiz internet için fiyatlar Türk parasıyla 50 TL’yi bile bulmazken, Türk Telekom’un açıkladığı fiyatlar çok konuşulacak gibi görünüyor. İşte 1 Ocak itibariyle kotasız internet kullanacakların ödeyecekleri ücretler...

Fulllimitsiz AKN'siz
Hız: 4 Mbps
Ücret: 59.90 TL / 1-12 Ay

Net Full Limitsiz
Hız: 8 Mbps
Ücret: 79.90 TL / 1-12 Ay

Fibernet/Hipernet Full Limitsiz
Hız: 24 Mbps
Ücret: 119.90 TL / 1-12 Ay

Fibernet/Hipernet Full Limitsiz / XL
Hız: 35 Mbps
Ücret: 149.90 TL / 1-12 Ay

Sabit telefonu olanlar için internet paketleri:

Fibernet/Hipernet Full Limitsiz
Hız: 100 Mbps
Ücret: 324.90 TL / 1-12 Ay

Fibernet/Hipernet Full Limitsiz
Hız: 50 Mbps
Ücret: 237.90 TL / 1-12 Ay

Fibernet/Hipernet Full Limitsiz
Hız: 35 Mbps
Ücret: 137.90 TL / 1-12 Ay

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar