GÜNDEM

Türk medyasının acı kaybı! TGC başsağlığı yayınladı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi ve Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü Sahibi usta gazeteci hayatını kaybetti.

Türk medyasının acı kaybı! TGC başsağlığı yayınladı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi, sürekli basın kartı ve Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü Sahibi İlhan Banguoğlu 11 Kasım 2018 tarihinde İstanbul’da vefat etti.

Banguoğlu’nun cenazesi 13 Kasım 2018 Salı günü Zincirlikuyu Camisi’nde öğleyin kılınacak namazının ardından toprağa verilecek.

Banguoğlu’nun ölümünün ardından Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu bir mesaj yayınladı. Mesajda “Uzun yıllar gazetecilik mesleğine başarıyla hizmet eden İlhan Banguoğlu’nu kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. İlhan Banguoğlu’nun ailesine ve basın topluluğumuza baş sağlığı diliyoruz” denildi.

İLHAN BANGUOĞLU KİMDİR?
1927 İstanbul doğumlu. Banguoğlu orta okul ve liseyi Saint Joseph’te bitirdi. İstanbul Üniversitesi Hukuk fakültesinden mezun oldu. İlk işine Tercüman Gazete'sinde başladı. Yeni Sabah Gazetesi'nde ve Akşam Gazetesi'nde çalıştıktan sonra Milliyet Gazetesi’nde yazı işleri müdürü olarak görev yaptı. Milliyet’te Büyük Bulmaca Yarışması’nı hazırladı. Sonra THA ve AA’da çalıştı, Sürekli Basın Kartı ve Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü Sahibi. Fransızca ve İngilizce biliyordu.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar