GÜNCEL

Turgay Güler: 'Bu milleti barıştıracağım söylemi en çok Kandil'in işine yarıyor!'

Akşam gazetesi yazarı Turgay Güler, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Pervin Buldan ve Meral Akşener’i aynı cümlede isimlerini telaffuz etmesi gelen tepkiler üzerinden, İYİ Parti içerisinde HDP ittifakına yanaşmayanların kendiliğinden istifa ettirilmeye çalışıldığını ve köşeye sıkışan Kandil’in elinin rahatladığını söyledi.

Turgay Güler: 'Bu milleti barıştıracağım söylemi en çok Kandil'in işine yarıyor!'

Akşam gazetesi yazarı Turgay Güler, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, Pervin Buldan ve Meral Akşener’in isimlerini aynı cümlede kullanarak 8 Mart Kadınlar Günü mesajına, İYİ Partili Cemal Saraç ve Yavuz Ağıralioğlu’nun tepkisi üzerinden Meral Akşener’in tutumunu değerlendirdi. Güler, Akşener’den ‘milli hassasiyet ve hasiyet itirazı’ beklenirken ‘saygı duyuyorum’ söylemi gelmesi üzerine herkesin çok şaşırdığını, en çokta Yavuz Ağıralioğlu’nun şaşırmış olacağını söyledi.

Turgay Güler, tüm bu yaşananların İYİ Parti içerisinde HDP ittifakına yanaşmayanların kendiliğinden istifa ettirileceği bir tasfiye sürecini başlattığını belirtti. Güler, İmamoğlu’nun ‘Barıştıracağım bu milleti’ şeklindeki mesajının, iyice köşeye sıkışan Kandil’i memnun edip rahatlattığını ifade etti. Milletin bu durumdan memnun olmadığını ve ‘elim kırılsaydı da’ diyenlerin sayısının arttığını belirten Güler, belediye seçimlerinin beka meselesiyle çok alakasının olduğunu söyledi.

İşte o yazı... 

Pervin Buldan ile Meral Akşener ismini yan yana aynı cümlede kurdu. Hem de taammüden. Yani bile isteye ve dahi önceden düşünüp tasarlayarak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü bahane ederek. Oysa kutlanmayı en çok hak eden kadınlar şehit analarıydı, Diyarbakır anneleriydi.

PKK terör örgütüne yardım yataklıktan görevden alınan Diyarbakır Belediye Başkanı'na koşup destek veren, az ileride aylardır nöbet tutan Diyarbakır annelerini ziyaret etmeyen İmamoğlu'dan başka bir tavır beklemek de nafile olurdu zaten.

Hal böyle olunca İYİ Partililer nasırına basılmışçasına zıpladı.

En ağır tepki İYİ Parti kurucularından Cevat Saraç'tan geldi; Ekrem İmamoğlu'na 'Siyaset Kaşarı' dedi.

Siyaset Kaşarı!

Yazının tamamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar