GÜNDEM

Tunca Bengin CHP'nin muhalifleriyle konuştu: Muharrem İnce kendi potansiyelini kendisi pasifize etti

CHP içerisinde bir boşluk olduğunu ve Muharrem İnce'nin bunu değerlendirmek istediğini kabul eden CHP içerisindeki muhalifler, gelinen noktada İnce'nin de "kendi potansiyelini pasifize ettiğini" söyledi. Sebebi, daha önce de "yapacağım" dediği hareketleri tamamlamaması hatta basına hiç başlamaması.

Tunca Bengin CHP'nin muhalifleriyle konuştu: Muharrem İnce kendi potansiyelini kendisi pasifize etti

CHP genel merkezinin Muharrem İnce'nin hareketine dahil olmak isteyen partililerin "Sivas’a gitmemesi için elinden gelen çabayı göstereceğini" söyleyen Milliyet gazetesi yazarı Tunca Bengin, genel merkezin bu dirensinin İnce'nin çevresindeki isimlerin "debisi" hakkında fikir vereceğini fakat bunun doğrudan doğruya İnce'nin performansıyla da ilgili olduğunu söyledi.

Bengin'e göre CHP içindeki muhalifler de böyle düşünüyor. Çünkü aslında yıllar içinde "kendi potansiyelini pasifize eden" İnce'nin ta kendisi. Sebebiyse daha önce vaadettiği birçok hareketi tamamlamamış olması:

"...Bu doğrudan Muharrem İnce’nin performansıyla da bağlantılı bir durum aslında… Bunun niyesini de dün konuştuğum CHP içindeki muhalif kesimden isimler şöyle açıklıyor:"

"PARTİ İÇİNDE DE PARTİ DIŞINDA DA BOŞ BİR ALAN VAR"

“Şu anda Türkiye’deki 950 civarındaki ilçeden 300’e yakınında CHP’nin örgütlenmesi yok. Sen Türkiye’nin üçte birinde yoksan Muharrem İnce gibi adamlara şans açarsın… Dolayısıyla Muharrem İnce bütün bunlardan faydalanabilir. Parti içinde de parti dışında da boş bir alan var."

İNCE YAPACAĞIM DEYİP, YAPMADIKLARI NEDENİYLE BU NOKTADA

"Ama konuşmasında da vurguladığı gibi Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde 51 günlük sürede rekor sayıda mitingler yapan Muharrem İnce’nin aynı performansı hem seçim hem de genel başkan adayı olduğu kurultay sonrasında tek tek illeri dolaşacağım deyip yapmadığı örnekler de söz konusu. Mesela Kemal Bey’e karşı ilk aday olduğu kurultayda kaybettikten sonra yaptığı konuşmada bütün il örgütlerini tek tek dolaşacağını bu konuda mesafe kat edeceğini söyledi ama hiç bir şey yapmadı. Yine Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra 81 ili tek tek dolaşacağım dedi ancak bu da iki ille sınırlı kaldı. O zamanlarda bu hareketlerin adı yoktu şimdi ise Memleket Hareketi diye adını da koydu.”

İNCE SÖYLEDİĞİ ŞEYLERİ ÖNCEDEN YAPSAYDI ŞİMDİ BİR EKİBİ OLABİLİRDİ

Öncekilerde dolaşsaydı bugünkü görüntü daha farklı olur muydu?

“Onları yapsaydı zaten bugün Muharrem İnce bu kadar tartışılmazdı. Zamanında yapsaydı kurultaylara gidilirken ilçe örgütlerinde illerde seçimler yapılırken İnce’yi destekleyenler Kemal Bey’i destekleyenler diye ikişer liste çıkardı. Örgütte kazandığı bir sürü yer olacaktı. Böylece kurultaya güçlü genel başkan adayı olarak gelecekti. Bunların hiçbirini yapmadı. Dolaşmadığı için, böyle bir örgütlenme yapmadığı için kendisine sempati duyan o ilçelerdeki insanlar harekete geçemediler, aday olmadılar. Dolayısıyla aslında sen kendi potansiyelini pasifize ettin. Şimdi dediği gibi çıkıp dolaşırsa bunu aktive edebilir. Daha seçimlere üç yıl var. Siyaset emek ve akıl işidir. Emek vereceksin, tarlasını eken suyunu veren adam her yıl mahsulünü alır. Tarlayı ekeceksin ama bir daha uğramayacaksın bütün mahsul kurur siyasette böyledir.”

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar