KİTAPLIK

Tuna Kiremitçi'den okurlarına 25. yıl hediyesi...Kendi Seven Ağlamaz...

"Kendi Seven Ağlamaz", bu yıl yazım hayatının 25'inci yılını kutlayan Tuna Kiremitçi'nin ustalık döneminde kaleme aldığı en şiirsel eseri...

Tuna Kiremitçi'den okurlarına 25. yıl hediyesi...Kendi Seven Ağlamaz...
GAZETECİLER.COM -

"Eğer aşkı bulduğunuzu düşünüyorsanız başka raflara bakın, çünkü bu, aşkı bulanların değil bulduğunu zannedip kaybedenlerin hikâyesi..."

Türk edebiyatının romantik kalemi Tuna Kiremitçi'nin "Kendi Seven Ağlamaz" adlı yeni romanı 14 Şubat Sevgililer Günü'nde kitabevi raflarındaki yerini alacak. Destek Yayınları tarafından piyasaya çıkarılan "Kendi Seven Ağlamaz", bu yıl yazım hayatının 25'inci yılını kutlayan Tuna Kiremitçi'nin ustalık döneminde kaleme aldığı en şiirsel eseri...

Bir dönemin çocuk yıldızı, günümüzün yalnız ve unutulmuş genç kadını Sitare'nin dizide küçük bir rol oynamak için gittiği uzak şehirde karşısına çıkan aşkı anlatan "Kendi Seven Ağlamaz", sürprizlerle dolu kurgusu, kalbe işleyen hisli anlatımıyla öne çıkıyor.

Hayatı boyunca gerçek aşkı arayan ancak bulamayan Sitare, sonunda gerçek aşkın ancak ayrı dünyalar arasında yaşanabildiğini eşsiz bir deneyimle öğreniyor. Beş ay önce depremle sarsılmış Hodan şehri yaralarını sarmaya çalışan Sitare'ye kendi hayatını hatırlatırken aşk ve hayat hakkında daha önce fark etmediği gerçeklerle yüzleşmesini de sağlıyor.

"Kendi Seven Ağlamaz", başrol oyuncusundan set işçisine, yapımcısından senaristine kadar, dizi dünyasının perde arkasını da cömertçe ve tarafsızca gözler önüne seriyor. Aşkın masumiyet arayışını zaman zaman hüzünlü, zaman zaman gülümseten, genel olarak tadına doyumsuz, keyifli bir üslupla anlatan Tuna Kiremitçi, "Kendi Seven Ağlamaz"la destansı bir aşk romanına imzasını atıyor.

İlk şiiri 1991'de Varlık dergisinde yayımlandığından beri 9 roman, 2 şiir ve 2 deneme kitabı çıkaran Kiremitçi'nin romanları Fransızcadan Çinceye, Almancadan Arapçaya 14 dile çevrildi.

ARKA KAPAK

Kim bilir belki kavuşmaktır aşkın felaketi, belki de mesafeler belirler tutkunun niceliğini. Sevmek esasında alıp başını gitmek ve yanında hiçbir şey götürememektir belki de, belki de tükettiklerimizden artakalanlardır kim bilir...

Bir zamanların çocuk yıldızı Sitare, ömrünü gerçek aşkı arayarak ve bulamayarak

geçirmiştir. Zira kendini bildi bileli bir gönül hataları uzmanıdır o. Yanlış şeride girmek, akıntıya karşı kürek çekmek ya da uçarken rotayı şaşırmak dendi mi kolay kolay rakip tanımaz. Umutlarının tükendiği bir anda, uzak bir şehirde çekilecek bir diziden rol teklifi alır.

Orada aşkı hiç beklemediği bir şekilde bulacaktır ancak gerçek aşk onun tahmin ettiğinin çok ötesindedir.

Çağdaş edebiyatımızın sevilen isimlerinden Tuna Kiremitçi, yeni romanında aşkın doğasına ilginç bir açıdan yaklaşıyor. Kalemini bir kamera gibi kullanarak kadın erkek ilişkisinin zorluklarına, aşkın bilinmeyen yüzüne ve dizi dünyasının arka planındaki ilişkilere şiirsel bir dille uzanıyor. Günümüz gerçeklerini de yabana atmayan bu romanı okurken hayallerle gerçekler arasında sihirli bir yolculuğa çıkacaksınız.

Saf, katıksız, katışıksız, ölümsüz, çözümsüz bir aşkın lirik destanıdır elinizdeki roman.

Kelimeleri henüz icat etmemiş insanoğlunun mağara duvarlarına çizdiği ilk resimden fazlası değil.

Eğer aşkı bulduğunuzu düşünüyorsanız başka raflara bakın, çünkü bu, aşkı bulanların değil bulduğunu zannedip kaybedenlerin hikâyesi...

***

"Sonra tutacak adamın yüzünü, öpmeye başlayacak. Adam salıverecek ruhunu ve öpüşecekler. Tutkuyla, hayretle, cesaret, zevk ve korkuyla. Evvelinde öpüşmemiş, sonrasında öpüşmeyecek gibi. Dudaklar o evrenin başlangıcı ve sonuymuş gibi. Dışarıda bir uzayın enkazı, içlerinde yılların depremi yokmuş gibi. Bütün gece öpüşler ateş, sarılmalar rüzgâr, okşayışlar toprak, iniltiler su... Adamın tenine sinmiş o tarçın kokusu... Solukları birbirine karışırken hissettiği şefkate hem şaşıracak hem de bundan hoşlanacak kadın: Şefkat aşkın yoldaşı değil mi? Gecenin arkadaşı değil mi aşk? Hayat dediğimiz acı dolu savruluşta bize bağışlanan anları toplasak ne eder?"

Destek Yayınları/Edebiyat/192 syf./15 TL

ÇOK OKUNANLAR