GÜNDEM

TÜİK Aylık ve Yıllık Enflasyonu Açıkladı! Enflasyonda Geçen Aylara Göre Düşüş Var!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) aylık ve yıllık bazda enflasyon verilerini açıkladığı duyuruldu. Yapılan açıklamada görsel verilere de değinildi. Peki geçen aya göre enflasyon yüzde kaç arttı? Geçtiğimiz yılın aynı döneminde enflasyon farkı şaşırttı.

TÜİK Aylık ve Yıllık Enflasyonu Açıkladı! Enflasyonda Geçen Aylara Göre Düşüş Var!

2023 yılı Şubat ayının enflasyon verileri ortaya çıktı. Türkiye İstatistik Kurumu, yapmış olduğu açıklama doğrultusunda verileri tek tek sundu. Şubat ayının bir önceki aya ve bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde kaç enflasyona sahip olduğu öğrenildi.

Enflasyonda Hesaplama Yöntemi Değişti

Deprem bölgelerinde olan fiyat hesaplama işlemlerinin farklı şekillerde gerçekleştirildiği görüldü. Barkod ve veri kazıma yöntemi üzerinden internet verilerinin kullanıldığı bilgisi aktarıldı. TÜİK'ten konuyla ilgili gelen açıklamada ise:

“Bu üç Bölge Müdürlüğümüze bağlı illerde "işyeri barkod tarama verileri" ve veri kazıma yöntemi ile "internetten derlenen fiyat verilerinin" kullanımına ise devam edilmiştir.” denildi.

%55,18 Yıllık Enflasyon!

Şubat 2023'te yıllık enflasyon %55,18 olarak açıklandı. Geçtiğimiz ayın enflasyonu ise %3,15 oldu. Aralık ayından bu yana enflasyondaki yüzdelik artışın %10 olduğu ifade edildi. TÜİK'ten gelen resmi açıklama ile birlikte enflasyondaki son dakika gelişmeleri tek tek açıklandı.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar