GÜNDEM

Tuğçe Kazaz'dan 'Kürtler devlet kuramaz!' çıkışı

Beyaz TV'de yayınlanan Uyan Türkiyem programına konuk olarak katılan eski manken Tuğçe Kazaz, canlı yayında Kürtler ile ilgili gündeme damga vuracak açıklamalarda bulundu. Kazaz, 'Kürtler devlet kuramaz' diyerek sosyal medyada gündem olmayı başardı.

Attığı siyasi tweetler ile sosyal medyayı ikiye bölmeyi başaran Tuğçe Kazaz, Beyaz TV'de katıldığı programda 'Kürtlerin yapısı devlet kurmaya uygun değil' ifadesiyle gündeme damgasını vurdu. 

Kürtlerin aşiret yapısından geldiğini belirten Kazaz 'Onları bir devlet çatısı altında buluşturmak mümkün değil. Bakın yetişme psikolojilerine, sosyolojilerine, toplum bilinçlerine, rekabetten besleniyorlar. Yani bugün siz kendi kardeşinizin çocuklarını birbirlerine rakip olarak yetiştiriyorlar. Güçlü güçsüzü eziyor, o güçsüz de kendini ona rakip görüp o güçlünün olduğu yere gelmek için motivasyon kaynağını oradan belirliyor. Dolayısıyla bu şekilde rekabet içerisinde bulunan bir yapıyı devlet çatısı altında toplamaya çalışırsanız onların pimini çekersiniz ve orayı patlatırsınız. Dolayısıyla kürtlerin yapısı devlet kurmaya uygun değil' ifadelerini kullandı.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar