GÜNCEL

Tuğba Kalçık yazdı: Şeyma, kendisini meşrulaştırmaktan şikayetçi değil!

Geçtiğimiz günlerde konuşan Şeyma Subaşı yine çok tartışılan açıklamalar yaptı. Daha önce 'I am all yours' tişörtü ile başlayan tartışmaya "Sevgilimin malı olmaktan memnunum" diyerek yeni bir boyut kazandırdı.

Tuğba Kalçık yazdı: Şeyma, kendisini meşrulaştırmaktan şikayetçi değil!

Geçtiğimiz günlerde konuşan Şeyma Subaşı yine çok tartışılan açıklamalar yaptı. Daha önce 'I am all yours' tişörtü ile başlayan tartışmaya "Sevgilimin malı olmaktan memnunum" diyerek yeni bir boyut kazandırdı. 'I am all yours'un Türkçe karşılığı 'tamamen seninim' demek. Subaşı bunu bilecek kadar İngilizce'ye vakıf ancak ısrarla "Sevgilimin malı olmaktan memnunum" ifadesini kullanarak bu tartışmayı gündemde tutmak istiyor. Anlaşılan o ki Subaşı, kendisini metalaştırmaktan şikayetçi değil.

O şikayetçi değil ama toplumun önemli bir kesimi bu açıklamasından dolayı Subaşı'nı eleştiri yağmuruna tuttu. Ekran önünde 'sevgilisinin malı' olmaktan memnuniyet duyan bir kadını görmek, inanın beni de dehşete düşürdü. Hele ki içinde bulunduğumuz çağda kendini bu kadar değersizleştiren hemcinslerimin olması çok üzücü. Üstelik Subaşı kız çocuğu yetiştiren bir anne. Umarım Subaşı kendine gelen eleştirilere kulak kabartır da 'başta kendisi olmak üzere kadınların 'meta' değil de 'birey' olduğunun farkına varır.

SİBER TUZAKLARA KARŞI NE YAPMALIYIZ?

Sosyal medya artık güvenilir bir platform olmaktan çıktı. Neden mi? Geçtiğimiz günlerde GÜNAYDIN'ın da manşeti olan siber tuzak, artık sadece ünlü isimlere yapılmıyor, sıradan insanların da başına geliyor. Bir süredir çevremden birçok insanın sosyal medya hesapları hack'lendi, özel bilgileri çalındı. Hem bunu yapanı bulmak hem de hesabı geri almak ne yazık ki çok da kolay değil. Neyse ki aralarında Timuçin Esen, Roksan Kunter gibi medyatik isimlere tuzak kuran FETÖ bağlantılı hackerler tespit edildi ve dava açıldı. Sosyal medya kullanan herkesin siber korsanların tuzağına düşme ihtimali var. Bu yüzden sosyal medyamızı bu tuzakların farkında olarak kullanmamız gerekiyor.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar