GÜNCEL

Tuba Kalçık, sahte çekiliş yapan fenomenlerin maskesini düşürdü

Sabah/Günaydın yazarı Tuba Kalçık, bugünkü köşe yazısında sahte çekiliş yapan fenomenlerle ilgili Milli Piyango yetkilileri ile yaptığı görüşmeleri aktardı.

Tuba Kalçık, sahte çekiliş yapan fenomenlerin maskesini düşürdü

Sabah gazetesi Günaydın ekinde yaptığı önemli röportajlar ve yazdığı yazılarla dikkat çeken Tuba Kalçık, çok önemli bir konuyu dile getirdi. 

Kalçık, yine Günaydın'da geçen sahte çekiliş yapan fenomenlerle ilgili habere atıf yaptı. Uyarılarını sıralayan Kalçık, Milli Piyango yetkilileri ile yaptığı görüşmeleri de köşesine taşıdı. 

İşte o yazı:

Bu hafta sosyal medya fenomenlerine yönelik başlatılan soruşturma haberi gündeme bomba gibi düştü. Günaydın'dan Dilek Yaman Demir imzalı haberden öğrendik ki aralarında Enes Batur, Yusuf Aktaş (Reynmen), Cantuğ Özsoy, Pelin Baymazoğlu gibi fenomenlere 'sahte çekiliş' yaptıkları gerekçesiyle idari ve adli soruşturma başlatılmış. Ben de uzun süredir gözlemliyordum fenomenlerin yaptığı bu çekilişleri. Araba çekilişi mi dersiniz, son model telefon çekilişi mi dersiniz; biraz daha müdahale edilmese ev çekilişi bile yapılacaktı. Neyse ki daha fazla para kazanabilmek uğruna yasaları çiğneyerek yüzlerce mağdur yaratan bu çekiliş furyasına dur denildi. Türkiye'de yasal olarak çekiliş yapabilmek için başvuracağınız tek kurum var, Milli Piyango İdaresi. Onun bilgi ve denetimi olmadan çekiliş yapamazsınız. Tabii yasalar çerçevesinde. Ben de Milli Piyango İdaresi'ni aradım. Yetkilerle yaptığım görüşmeyi aktarmak istiyorum. İllegal çekilişler konusunda çok sayıda şikayetler gelmiş. Mail, telefon, şahsi başvuru ve en yoğun olarak da CİMER (Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi) aracılığıyla bu konuda günlük yüzlerce şikayet alındığını belirten yetkililer, "Bu şikayetlerin temel konuları ise vadedilen ikramiyeleri alamamak, vadedilenin dışında kalitesiz ikramiye teslimi, çekilişlerdeki güvensizlik, çekilişlerdeki katılımcı sayısının belirli olmadığı ve çekiliş sonuçlarının ilan edilmediği konularında yoğunlaşıyor" dedi.

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar