MEDYA KÖŞESİ

Trump'ın Selman açıklaması ne anlama geliyor? Emin Pazarcı yazdı

Cemal Kaşıkçı cinayetinin yılan hikayesine döndüğünü belirten Akşam yazarı Emin Pazarcı, Trump'un Prens Selam'la ilgili son açıklamalarını değerlendirdi.

Trump'ın Selman açıklaması ne anlama geliyor? Emin Pazarcı yazdı

ABD Başkanı Trump’ın son açıklamasına dikkat çeken Emin Pazarcı, Veliaht Prens Selman için “Cinayetten önceden bilgi sahibi olabilir” sözlerinin “Talimatı veren, cinayeti işleten Prens Selman’dır” anlamına geldiğini belirtti. 

İŞTE EMİN PAZARCI'NIN O YAZISI

Son yılların en büyük vahşetlerinden biri olan Kaşıkçı Cinayeti, tam bir yılan hikâyesine döndü. Her geçen gün yeni ayrıntılar ortaya çıkıyor. ABD ile Suudi Arabistan’dan ise, dünya kamuoyunun aklı ve algılarıyla alay eden açıklamalar geliyor.

“Sıkışmışlık psikolojisi” de demek mümkün buna! Taraflara hata üzerine hata yaptırıyor…

ABD Başkanı Trump’ın son açıklaması da bunlardan biri. Veliaht Prens Selman için “Cinayetten önceden bilgi sahibi olabilir” ifadesini kullandı.

Ne anlama geliyor bu?

“Talimatı veren, cinayeti işleten Prens Selman’dır” anlamına geliyor. Çünkü, haberi olduğu halde bu cinayet önlenmemiş ve işlenebilmişse, Prens’in de onayı ve desteği var demektir.

Bu durumda ABD’nin Selman’ı “katil” ilan etmesi gerekir değil mi? Ama öyle olmuyor işte. Tersine Trump tarafından kendisinden “dost ve müttefik” olarak bahsediliyor. Suudilere methiyeler düzülüyor.

Çünkü…

Emperyalizm denilen illetin menfaatleri devreye giriyor. Son yılların en vahşi cinayetinin faillerini aklama telaşı, Trump’ı işte bu duruma düşürüyor.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar