TV HABER

TRT'nin yeni Dış Haberler Müdürü kim oldu?..

TRT'nin yeni Dış Haberler Müdürü, Dışişleri Bakanlığı koridorlarından tecrübeli bir isim oldu...

TRT'nin yeni Dış Haberler Müdürü kim oldu?..

TRT'nin yeni dış haberler müdürü belli oldu. Koltuğun yeni sahibinin 3 yıldır Dışişleri Bakanlığı’nda Basın Müşavirliği görevini yürüten Ahmet Görmez olduğu öğrenildi.

Belli bir süre yurt dışında eğitim aldıktan sonra Türkiye'ye döndüğünde ATV'nin diplomasi muhabiri olarak göreve başlayan Ahmet Görmez ayrıca A Haber'in kurucu ekibinde yer aldı.

2014 yılında Dışişleri bakanlığına giren Görmez, onun öncesinde ise Kuzey ırak, Afganistan, Libya, Somali, Suriye ve Gazze gibi bölgelerden yaptığı yayınlarla dikkat çeken bir isimdi.

AHMET GÖRMEZ KİMDİR?

Ankara Üniversitesi mezunu olan Görmez, TRT ve CNN Türk'teki çalışmalarının ardından Anka haber ajansında diplomasi muhabiri olarak basın kartını aldı. İngiltere'ye giderek Londra City Universiy'de uluslararası gazetecilik alanında yüksek lisansını tamamladı. Galler'de çatışma bölgelerinde gazetecilik eğitimi aldı.Tecrübeli gazeteci, evli ve bir kız çocuk babası.

DIŞİŞLERİ BAKANI MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU'NA TEŞEKKÜR

Dün akşam saatlerinde kişisel twitter hesabından bir açıklama yapan başarılı gazeteci başta Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve diğer ekip arkadaşlarına teşekkür etti, ardından yeni görevini duyurdu.

Görmez açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Sevgili arkadaşlar

3 yıldır yürüttüğüm Dışişleri Bakanlığı Basın Müşavirliği görevimden ayrılmış ve TRT Dış Haberler Müdürü olarak yeni görevime başlamış bulunuyorum.

Geride kalan 3 yılda Dışişleri Bakanlığı ailesinin bir üyesi olmaktan büyük gurur duydum. Bu gururu yaşamama neden olan başta Sayın Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu olmak üzere Dışişleri mensuplarına ve elbette birlikte 7/24 mesai yaptığımız bütün basın mensuplarına teşekkürü bir borç bilirim.

Gazetecilikten gelen bir Basın Müşaviri olarak haberci arkadaşlarımın beklentileri ve tabi Bakanlığın hassasiyetleri arasında dengeli bir şekilde elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. Umarım başarılı olmuşumdur. Bu süreçte istemeden de olsa gönlünü kırdığım olduysa lütfen hakkını helal etsin. Varsa benim hakkım helal olsun.

Hepinizi yeni adresim olan TRT Dış Haberlere beklerim.

Sevgi ve saygılarımla

Ahmet Görmez"

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar