KULİS

TRT'de bir görevden alma daha

TRT'de Haber ve Spor Daire Başkanı Nasuhi Güngör'ün ardından, Kurumda Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ünvanı ile görev yapan Recep Şahin de görevden alındı.

TRT'de bir görevden alma daha
GAZETECİLER.COM -

TRT'de Haber ve Spor Daire Başkanı Nasuhi Güngör'ün ardından, Kurumda Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ünvanı ile görev yapan Recep Şahin ve Haber Dairesi Başkan Yardımcısı Tarık Akyıldız da görevden alındı. 

YALÇIN AKDOĞAN’DAN ALINIP NUMAN KURTULMUŞ’A BAĞLANMIŞTI

TRT, AA, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü daha önce Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’a bağlıydı.

Yeni hükümette bu kurumlar Akdoğan’dan alınarak Numan Kurtulmuş’a bağlandı. Kurtulmuş’un kendine bağlı kurumların en tepesindeki isimlerden ‘boş tarihli istifa’ dilekçesi istediği iddiaları geçtiğimiz günlerde gündeme gelmişti.

BU İSİMLERLE SINIRLI KALMAYACAK

TRT'deki depremin iki isimle sınırlı kalmayacağı, yönetim kadrolarında önemli değişliklerin gerçekleştirileceği gelen bilgiler arasında.

RECEP ŞAHİN KİMDİR?

1965 yılında Samsun’da doğdu. 1988 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Aynı yıl Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Müfettiş Yardımcılığı sınavını kazanarak bu göreve atanırken, 1992 yılında aynı kurumun müfettişliğine atandı.

1996–1997 yıllarında Devlet Bakanı Başdanışmanlığı görevinde bulundu. 2003 yılında Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, 2004 yılında da Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı 1. Hukuk Müşavirliği görevlerine getirildi.

2005–2006 yıllarında Kalkınma Bankası Betonsan Konut Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim ve Tasfiye Kurulu Başkanlığı yaptı. 2007 yılında Dışişleri Bakanlığı Lefkoşe Büyükelçiliğine Uzman Müşavir olarak atandı. Aynı yıl TBMM 1.Hukuk Müşavirliğine getirildi. 2008 yılında kısa bir süre TBMM Kasırlar ve Köşkler Grup Başkanlığı görevinde bulundu.

25.02.2009 tarihinde TBMM 1. Hukuk Müşavirliğine tekrar atanan ve halen bu görevi yürütmekte olan Recep Şahin evli ve iki çocuk babası olup, orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilmektedir.
ÇOK OKUNANLAR