TV HABER

TRT World Suriye belgeseli ödül aldı

TRT World geçtiğimiz ay, ‘Suriye Yolunda Sessiz Ölüm’ diye bir belgesel yayınladı. Belgesel Dubai’de 7’ncisi düzenlenen, ASBU’da (The Arabic States Broadcasting Union) ‘En İyi Yapım’ ödülünü kazandı.

TRT World Suriye belgeseli ödül aldı

TRT World'ün Suriye belgeseli, Dubai'de en iyi yapım ödülü aldı. 

Haberi Milliyet yazarı Sina Koloğlu köşesine taşıdı. 

İŞTE SİNA KOLOĞLU'NUN O YAZISI

Suriye’deki savaş, sinema, dizi ve özellikle belgesel sektörünün vazgeçilmezi oldu. En son Emmy Ödülleri’nde bunu gördük. Hem ABD yapımlarında hem de yabancı ödüllerde ‘belgesellere’ Suriye damgasını vurdu.

‘En İyi Belgesel’ ödülünü PBS yapımı ‘Children of Syria’ aldı. Fransız France 2 kanalının ‘Bırakma Beni’ belgeseli, ‘Uluslararası Emmy’ kategorisinde ‘En İyi Belgesel’ seçildi.

TRT World geçtiğimiz ay, ‘Suriye Yolunda Sessiz Ölüm’ diye bir belgesel yayınladı. Yapım, savaş ve onun getirdiği bir başka gerçeği, organ ticaretini gözler önüne seriyor. Acılara bu kadar yakın ülkeden belgesel çıkmıyor muydu? TRT World Genel Müdürü Murat Akgüç yanıtladı. Bir başka yapımları, ‘Küllerinden Doğan Şehir Cerablus’, geçtiğimiz kasım ayında Dubai’de 7’ncisi düzenlenen, ASBU’da (The Arabic States Broadcasting Union) ‘En İyi Yapım’ ödülünü kazanmış. ‘Suriye Yolunda Sessiz Ölüm’, Avrupa Yayıncılar Birliği ve Asya Yayıncılar Birliği yarışmalarına gidiyor. İki yapım, bağımsız belgesel festivallerinde de yarışacak. Neden bir ‘Emmy’ olmasın?

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar