TELEVİZYON

TRT tarihinde bir ilk yaşanmıştı! Sabah yazarı kanalı topa tuttu yıl olmuş 2019...

TRT tarihinde bir ilk yaşandı ve cuma akşamı yaşanan teknik sorundan dolayı Ana Haber Bülteni yayınlanmadı. Sabah yazarı Yüksel Aytuğ da TRT'yi bu durum üzerinden eleştirdi.

TRT tarihinde bir ilk yaşanmıştı! Sabah yazarı kanalı topa tuttu yıl olmuş 2019...

Cuma akşamı TRT ekranlarında Ana Haber Bültenini izlemek isteyenler Payitaht Abdülhamid dizisinin tekrarı ile karşılaştı. TRT'den yapılan açıklamaya göre sesin yayına verilememesi nedeni ile bülten yayınlanamadı. Sabah yazarı Yüksel Aytuğ da konuyu köşesine taşıdı ve kurumu "Koca TRT'nin ana haber bültenindeki olası bir teknik aksaklıkla ilgili bir B planının olmamasını da çok yadırgadım doğrusu." sözleri ile eleştirdi.

Yakıştı mı koca TRT'ye?

Cuma akşamı Ana Haber Bülteni'ni izlemek üzere saat 19.00'da TRT ekranları başına geçen izleyiciler büyük bir şok yaşadılar. TRT'nin tarihinde ilk kez Ana Haber Bülteni yayınlanmadı. Işıl Açıkkar'ın sunacağı bültenin yerine Payitaht Abdülhamid dizisinin tekrarı ekrana geldi.
Kurum'dan yapılan 'teknik arıza' açıklamasının özünde 'sesin yayına verilememesi' sorununun olduğunu öğrendim. Onca teknisyenin çalıştığı devletin televizyon kanalında bu 'sıradan' sorunun nasıl olup da giderilemediğini doğrusu anlayabilmiş değilim. Ana kumandada bir çıkış sorunu olmadığına göre belli ki problem, rejideki yayın masası ya da stüdyonun ses tesisatından kaynaklanmış olmalı. Koca TRT'nin ana haber bültenindeki olası bir teknik aksaklıkla ilgili bir B planının olmamasını da çok yadırgadım doğrusu.
Yıl 2019... Ekrana 'necefli maşrapa' fotoğrafı koysaydınız bari...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar