TV HABER

TRT o çizgi filme soruşturma açtı

TRT, “İstanbul Muhafızları” adlı çizgi filmde, Atatürk’ün imzasının kullanılması üzerine soruşturma başlattı, yapımcı firma özür diledi.

TRT o çizgi filme soruşturma açtı

TRT’nin çocuk kanalında yayınlanan “İstanbul Muhafızları” adlı çizgi filmde, Atatürk’e saldırıda bulunulması kamuoyunu ayağa kaldırdı. TRT, soruşturma başlattığını duyurdu


Yapımcı firma ise “Sehven oldu” diyerek özür diledi. TRT, konuyla ilgili inceleme ve soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Açıklamada “Çizgi filmde Mustafa Kemal Atatürk’ün el yazısının ve imzasının uygun olmayan bir şekilde yer alması kurumumuzu fazlasıyla rahatsız etmiştir” denildi.

İŞTE O AÇIKLAMA:


“SEHVEN OLDU”

Çizgi filmin yapımcısı Neher Prodüksiyon’un açıklamasında ise, Atatürk'ün imzasının yabancı uyruklu bir model artisti tarafından seçildiği belirtildi, “Dizinin prodüksiyon süreci onlarca kişiden oluşan bir ekip tarafından yürütülmektedir. Bu ekibe sektör ihtiyaçları ve izleyici beğenileri göz önünde bulundurularak zaman zaman yurt dışından da dijital sanatçılar dahil edilmektedir. İlgili görsel yabancı uyruklu bir model artisti tarafından anlamı bilinmeyerek internet ortamından seçilmiştir” denildi.

Şirket, “Ortak değerlerimize karşı bilinçli bir kasıt kesinlikle söz konusu değildir. Benzer bir durumun tekrar etmemesi için gereken önlemler hassasiyetle alınmış ve hukuki süreç başlatılmıştır. Sehven yapılan bu hata için tüm milletimizden özür dileriz” açıklaması yaptı.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar