TV HABER

TRT Genel Müdürü Eren'den TRT World açıklaması

Dünya’yı buluşturan TRT World Forum, İstanbul’da başladı. Dünyaca ünlü fikir insanları, politikacılar, uzman ve gazeteciler bir araya geliyor. TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, 'amacımız ezilenin sesini ekrana yansıtmak' dedi.

TRT Genel Müdürü Eren'den TRT World açıklaması

Dünya’yı buluşturan TRT World Forum, İstanbul’da Conrad Otel'de başladı.  TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, "TRT World'ü ilk günden itibaren konumlandırırken, en önemli motivasyonumuz görülmeyenleri görecek, mikrofon uzatılmayanlara ses olacak bir vizyon oluşturmaktı. Amacımız kazananın değil; mazlumun, ezilenin, yani sesine kulak verilmeyenin sesini ekrana yansıtmaktı." dedi.

Eren, Conrad Hotel'de düzenlenen ve Anadolu Ajansı'nın (AA) global iletişim ortağı olduğu TRT World Forum'un açılışında konuştu. TRT'nin kurulduktan bu yana doğru, objektif ve dengeli haberciliğin merkezi olduğunu dile getiren Eren, bunu başarmak için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

YAYINCILIKTA YENİ BİR SOLUK
"Amacımız, kazananın değil ezilenin sesini ekrana yansıtmak"
Eren, TRT'nin son yıllarda Türkiye'nin gelişimiyle beraber etkisini de arttırdığını anlatarak, "Dünyanın iletişim, güven ve istikrar bunalımı yaşadığı ve haberciliğin bundan negatif etkilendiği bir dönemde TRT'nin İngilizce haber kanalı TRT World, uluslararası yayıncılık alanına girerek yeni bir soluk olmayı, haberciliğe yeni bir bakış açısı kazandırmayı vaat etmiştir. TRT World'ü ilk günden itibaren konumlandırırken, en önemli motivasyonumuz görülmeyenleri görecek, mikrofon uzatılmayanlara ses olacak bir vizyon oluşturmaktı. Amacımız kazananın değil; mazlumun, ezilenin, yani sesine kulak verilmeyenin sesini ekrana yansıtmaktı." diye konuştu.

TRT World'de gerçeğe ulaşmaktan korkmayan gazetecilerle yola çıktıklarına vurgu yapan Eren, gerçekleri dünyaya korkmadan ulaştıracak gazetecilerle kanalın kurulduğunu kaydetti.

Eren, gerçeğin keşfedilmesi için TRT World'ün önemli bir platform olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"ÇOK ÇALIŞAN VE İDDİALI BİR KANALIZ"
"Kanalın lansmanını geçen yıl kasım ayında gerçekleştirmiştik. Yani henüz bir yaşında bile değiliz TRT World olarak. Ancak bu kısa zaman zarfında ses getiren, dünya kamuoyunca bilinen haberlerimiz ve yayınlarımız oldu. Görmezden gelinen gerçeklerin yaşandığı coğrafyada fark edildi ve benimsendi. Daha yolun başındayız. Mesafeyi hızla kapatmak için çok çalışan ve iddialı bir kanalız."

"FORUM ULUSLARARASI TARTIŞMA PLATFORMU OLACAK"
Forumun uluslararası tartışma platformu olacağını ifade eden Eren, "Hakim sesler ile kısık sesleri bir araya getireceğiz. TRT World'ün tüm sene boyunca tartıştığı ve ekranına taşıdığı bu meseleler, her yıl bu forumda masaya yatırılacak. Farklı fikirler bu platformda bir araya gelecek. TRT World'ün insanı merkeze koyan haber anlayışı bu foruma da rengini vermiştir.

İnsani krizler, forumda tartışacağımız meselelerin merkezinde yer alacaktır. Burada buluşmamıza zemin hazırlayan da işte bu inançtır. İnsandan ve vicdandan yana derdi, fikri ve söyleyecek sözü olanlar, akıp gitmekte olan tarihe yön verecek dokunuşlar yapabilirler. İşte bu nedenle forumun ilk yıl ana temasını 'Belirsizlik Çağında Değişime İlham Olmak" olarak berledik. TRT World Forum, her fikre ve her yaklaşıma açık, vicdanlı ve özgür bir platform olarak dünyadaki tartışmaların kısır bir çerçeveye hapsolduğu bu ortamda küresel konuların derinlemesine analiz edilmesine ev sahipliği yapacaktır. Forum boyunca farklı alanlarda uzmanlaşmış katılımcılarımızla beraber meselelere çözüm ve insan odaklı yaklaşılacağını ve yaklaşılabileceğini hep beraber göreceğiz." değerlendirmelerinde bulundu.

Eren, forumun açılışında Başbakan Binali Yıldırım'ın, kapanışında da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hitaplarının olacağını belirterek, dünyanın farklı coğrafyalarından misafirleri bulunduğunu kaydetti.

Somali Başbakanı Hasan Ali Kayre'nin ülkesindeki terör saldırısı nedeniyle foruma katılamayacağını aktaran Eren, Somali halkına başsağlığı diledi.

Başbakan Binali Yıldırım, açılış oturumunda konuşma yaptı ve TRT World'un Türkiye'yi küresel dünyaya tanıttığını söyledi.

BİNALİ YILDIRIM: TRT WORLD MEVCUT MEDYA ANLAYIŞINA İTİRAZ OLARAK DOĞDU 
Başbakan Binali Yıldırım, TRT World Forum açılış oturumunda yaptığı konuşmada "TRT World, doğru habercilik yapılarak kişileri gerçeklerden haberdar etmek, sesini duyuramayanların sesi olmak üzere kuruldu. Bir anlamda mevcut medya anlayışına itiraz olarak TRT World doğmuş oldu. Habercilikte büyük haksızlıklara maruz kalmış bir ülkenin ve bir siyasi hareketin mensubu olarak ifade etmek isterim ki habercilikte gerçeği ve sadece gerçeği vermek yeterlidir." dedi.

MAZLUMLARIN SESİ
Başbakan Yıldırım "Türkiye'nin misyonu, hakikate hizmet, mazlumların sesi, aklı ve vicdanı olmaktır. TRT World'ün bunu küresel anlamda en iyi şekilde yaptığına şahit oluyoruz. Tarihiyle medeniyet mirasıyla geniş coğrafyaya yayılan kardeşlik bağlarıyla kıtaları birbiriyle birleştiren Türkiye, dünyanın vicdanı olarak hareket ediyor, etmeye de devam edecek." diye konuştu

DÜNYANIN KALBİ İSTANBUL'DA ATIYOR
TRT World’ün; güncel, kültürel, politik, ekonomik ve sosyal çıkmazlara çözümler aramak amacıyla ilk kez düzenleyeceği TRT World Forum, birçok ülkeden yaklaşık dört yüz siyasetçi, işadamı, akademisyen, aktivist ve gazeteciyi yoğun bir gündemle bir araya getirecek. İki gün sürecek Forum’un onur konuğu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olacak

Resmi havayolu sponsorluğunu Türk Hava Yolları, eğitim sponsorluğunu İbn Haldun Üniversitesi, küresel iletişim partnerliğini Anadolu Ajansı ve medya sponsorluğunu Reuters Haber Ajansı’nın üstlendiği TRT World Forum, başladı.

KİMLER VAR?
İlk gününe Başbakan Binali Yıldırım’ın katılacağı ve dünyaca ünlü isimlerin de yer alacağı Forum’un ilk yıl teması, “Belirsizlik Çağında Değişime İlham Olmak”. TRT World Forum’un konuşmacıları arasında; referandum krizi yaşayan İspanya’nın eski Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero, Malcolm X’in kızı aktivist Ilyasah Shabazz, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Güney Afrika Kalkınma Bakanı Bathabile Olive Dlamini, TRT Genel Müdürü İbrahim Eren ve RUSI Genel Direktörü Karin von Hippel de yer alıyor.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar