TELEVİZYON

TRT bugün devreye girmeyecekse, ne zaman girecek?

Çocukların gün boyu ekran başında olduğunu ve televizyon akışlarında buna yönelik bir değişiklik olmadığını söyleyen Sabah yazarı, TRT'yi eleştirdi.

TRT bugün devreye girmeyecekse, ne zaman girecek?

Koronavirüs nedeni ile alınan tedbirler kapsamında neredeyse herkes evine kapandı. Okullar tatil edildi, seyahatlar ertelendi. Kendini dış dünyadan izole eden insanları oyalayacak bir televizyon bir de internet kaldı.

Sabah yazarı Yüksel Aytuğ, televizyon kanallarının bu olağanüstü durum için hazırlık yapmamasını eleştirdi. Aytuğ, "Hadi özel televizyonların 'reyting' kaygısı var diyelim, peki ya devlet televizyonu TRT ne bekliyor? Nerede eski TRT'nin Oyun Treni, Oyun Bahçesi, 7'den 77'ye'si?.. Devlet kanalı bugün devreye girmeyecekse, ne zaman girecek?" diye sordu.

İnsanlar eve kapandı, tv’ler uyuyor

Sokaklar, eğlence yerleri, alışveriş merkezleri giderek boşalıyor. Okullar tatil. Yaşlılar, hastalar ve engelliler, idari izinli. Seyahatler ertelendi. Çoğunluk evine kapandı, kendini dış dünyadan izole etti. Bu durumda geriye insanları oyalayacak iki eğlence kaldı: Televizyon ve internet...
Peki çoluk çocuk iki hafta evde olduğumuza göre televizyon kanalları bu olağanüstü durum için bir hazırlık yaptı mı? Ne yazık ki hayır. Küçücük çocuklar gün boyu ekran başında ama televizyon akışlarında buna yönelik bir değişiklik görmüyorum. Oysa çocuklara eğlence, büyüklere moral lazım. Gün boyunca cinayetlerin konuşulduğu reality programları, atışmalı, laf sokmalı yemek programları, entrikalı, kumpaslı, bol kurşunlu, aldatmalı, tacizli, eziyetli diziler yine sıra sıra ekranda. Çocuklar için ne bir özel eğlence ve oyun programı, ne animasyonlar ne de onları eğlendirecek filmler var. Çocuk kanallarında sürekli tekrarlanan aynı çizgi filmleri minikler artık ezberledi. Hadi özel televizyonların 'reyting' kaygısı var diyelim, peki ya devlet televizyonu TRT ne bekliyor? Nerede eski TRT'nin Oyun Treni, Oyun Bahçesi, 7'den 77'ye'si?.. Devlet kanalı bugün devreye girmeyecekse, ne zaman girecek?

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum