GÜNDEM

Toplumsal çatışma emperyalizme hizmet eder

Akşam yazarı Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, Atatürk, Fatih, Osmanlı, cumhuriyet üzerinden toplumsal çatışma üretmenin emperyalizme hizmet edeceğini söyledi.

Toplumsal çatışma emperyalizme hizmet eder

Akşam gazetesi yazarı Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, bugünkü köşesinde Hilafet çağrılarının toplumsal çatışma ürettiğini, bunun da emperyalizme hizmet ettiğini kaydetti:

Unutulmamalıdır ki; bugün için Atatürk, Fatih, Osmanlı, cumhuriyet üzerinden toplumsal çatışma iklimi hevesleyenler, emperyalizme hizmet eder. Bugün verdiğimiz istiklal mücadelemizi baltalamaya hizmet eder.

Bugün Türkiye geleceğine sahip çıkmanın kararlılığında. Bu uğurda yılmadan büyük bir mücadelenin içinde. Doğu Akdeniz’de, Mavi Vatanda egemenlik haklarına sahip çıkmanın kararlılığında. Emperyalizmin üzerimize saldığı tüm terör örgütlerine karşı soluksuz mücadelenin içinde. Ekonomik bağımsızlığını güçlendirme çabalarını baltalamaya çalışanlara karşı topyekun mücadelenin inancında, direncinde.

ERDOĞAN'IN SİYASİ KARARLILIĞI ZEDELENMEK İSTENİYOR

Türkiye’nin tüm bu mücadele alanlarındaki kararlılığından rahatsız olanlar iç bütünlüğümüzü hedef almaya çalışıyor. Ayasofya’nın açılmasını bahane ederek, meseleyi Atatürk ve hilafet tartışmasına, dönüştürmeye çalışanlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ nın sağlam iradesiyle sürdürülen siyasi kararlılığı da zayıflatmak, zedelemek için gayret içindeler.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar