GÜNDEM

Tolga Tanış bu haberi yüzünden mi Hürriyet'ten kovuldu?

Evrensel Tolga Tanış'ın Hürriyet Washington temsilciğinden gönderilme nedeninin yazdığı bir haber olduğu iddia etti.

Tolga Tanış bu haberi yüzünden mi Hürriyet'ten kovuldu?

Tolga Tanış, bir yazısında Türkiye ile IŞİD arasında gerçekleştiği iddia edilen potasyum nitrat ticaretini gündeme taşımıştı. Evrensel'de yeralan habere göre ise Tolga Tanış bu haber nedeniyle gönderildi.

Tanış, potasyum nitrat gübrenin roket, amonyum nitrat gübrenin bomba yapımında kullanıldığını hatırlatarak "Türkiye’nin iç savaştan önce Suriye’ye amonyum nitrat ihracatı ne zaman olmuş biliyor musunuz? Sadece iki sene, 2003 ve 2008’de. Peki savaştan sonra? Suriyeli “çiftçiler” birden amonyum nitratın önemini hatırlamışlar. Ve 2013’ten itibaren Türkiye’den amonyum nitrat ithal etmeye başlamışlar. İlk sene 1195 ton, 2014’te 9 bin 542 ton, 2015’te 2 bin 576 ton. 2016’da yasak gelinceye kadar doldurmuşlar. Sizin bunları bilmeye hakkınız var diye düşündüm" demişti.

Tanış'ın "Bunları bilmeye hakkınız var" diyerek yayımladığı yazı, gazeteden gönderilmesine yol açtı.

Tanış'ı hedef gösteren isimlerden Cem Küçük kararın duyulması sonrası,  "Aydın Doğan,Tolga Tanış'ı görevden aldı ve Washington temsilciliğine Cansu Çamlıbel'i getirdi. Kendisini tebrik ederim. Benim kimseye takıntım yok. Ben yapılana bakarım. Tolga Tanış'ın indirilme kararı çok doğrudur. Aydın Doğan'ı alkışlıyorum" ifadelerini kullandı. 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar