GÜNDEM

TOGG Alacaklara Müjdeli Haber! ÖTV'deki İndirimle Elektrikli Araçlarda Fiyatlar Düştü!

Mart aynıda yollarda olması beklenen TOGG için yapılan ÖTV indirimi dikkat çekti. Matrah limitleri değişti ve vergi düzenlemesi sonrasından elektrikli araçlar da etkilendi. TOGG kaç TL'ye satışa sunulacak?

TOGG Alacaklara Müjdeli Haber! ÖTV'deki İndirimle Elektrikli Araçlarda Fiyatlar Düştü!

Elektrikli araçlardaki fiyatların bir anda düşmesiyle ilgili açıklamalar yapılıyor. Yakın zaman sonra yollarda olması beklenen TOGG, bir şekilde diğer elektrikli araçların indirimli satılmasına da vesile oldu. ÖTV matrah limit artışı sonrasında bazı araçların fiyatı düştü, bazılarının ise arttı.

ÖTV Matrah Nasıl Değişti?

Motor gücü 160 kW'nin altında olan ve %10 ÖTV'li elektrikli araçlarda matrah limiti 700 bin TL idi. Güncelleme sonrasında matrah limiti 1 milyon 250 bin TL'ye yükseltildi. Motor gücü 160 kW üstündeki araçlardaki %50 ÖTV'ye sahip olanlar ise matrah limiti 750 bin TL'den 1 milyon 350 bin TL'ye çıkarıldı.

Elektrikli Araçlar Hem Ucuzladı Hem Pahalandı

ÖTV matrah limit değişimiyle birlikte elektrikli araçların bir kısmında ucuzlama görülürken bir kısmında ise pahalanma meydana geldi. Otomobil fiyatlarındaki bu gelişme ise vatandaşları yakından ilgilendiriyor. TOGG araç satın alacaklar için yapılan güncellemeler ise dikkat çekmeye devam etmekte.

TOGG İçin Son Açıklama Geldi!

TOGG için yapılan vergi düzenlemesine ilişkin konuşan EBS Danışmanlık Genel Müdürü Erol Şahin, aşağıdaki ifadelere yer verdi:
"Bu vergi düzenlemesi Togg için yapılıyor. Togg çıkacağı tarihte bunun yeniden güncelleneceğini söylemiştik. Togg bu ay piyasaya çıkacak. Motor gücü 160 KW'yı geçmeyenler için yüzde 78, geçenler için de yüzde 80'lik bir artış var. Burada burada ilk kısımdaki 1 milyon 250 bin TL matrahı Togg'u ilgilendiriyor. Togg'un matrahının 1 milyon 250 bin TL'yi aşmayacağını öngörüyoruz. Togg'un vergisiz fiyatının maksimum 1 milyon 250 bin diye düşündüğümüzde bu da aracın fiyatının yüzde 10 ÖTV+ yüzde 18 KDV ile 1 milyon 622 bin TL'yi geçmeyeceğini öngörüyoruz. Togg'un ortalama fiyatının 1 milyon 500 bin TL bandında olacağını tahmin ediyoruz"

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar