GÜNDEM

"Tiyatro’nun arkasındaki tiyatro" diyen Mahmut Övür saklanan gerçeği açıkladı

Çok tartışılan tiyatro oyununa ilişkin Sabah yazarı Mahmut Övür'den de değerlendirme geldi. Ortada "tiyatro" oyununu aşan ciddi bir sorunun olduğunu söyleyen Övür, "Yoksa kimin hangi oyuna kiminle gittiği, hangi siyasi mesajları verdiği kimseyi ilgilendirmez ve sadece haber olur." diye yazdı.

"Tiyatro’nun arkasındaki tiyatro" diyen Mahmut Övür saklanan gerçeği açıkladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu ve Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, ‘Devran’ isimli oyunu izlemek üzere bir araya geldi. Tiyatro oyunundan medyaya yansıyan görüntü büyük tepki çekti.

Sabah yazarı Mahmut Övür de sorunun bu isimlerin birlikte tiyatro izlenmeye gitmesi gibi yansıtıldığını ama gerçeğin bambaşka olduğunu ifade etti. Gerçeğin saklandığını iddia eden Övür, "Saklanan şey de, CHP'nin terör örgütü PKK'yla arasına mesafe koymayan HDP'yle gizli ittifakı." diye yazdı.

Tiyatro’nun arkasındaki tiyatro

Sorun sanki Selva Kılıçdaroğlu, Dilek İmamoğlu veya CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun yanlarına Kadir İnanır'ı da alıp bir tiyatro izlemeleriymiş gibi sunuluyor.
Hatta bununla da yetinilmiyor tiyatroya, sanata düşmanlıktan, "barış" ortamının engellenmesinden söz ediliyor.
Oysa gerçek böyle değil. Gerçek çok açık bir şekilde saklanıyor. Saklanan şey de, CHP'nin terör örgütü PKK'yla arasına mesafe koymayan HDP'yle gizli ittifakı. CHP bile bile bu gizli ittifakı, şimdi de bir tiyatro oyununun arkasına saklanarak yürütüyor. Bu, politika üretemeyen CHP'nin uzun bir süredir devreye soktuğu siyaset mühendisliğinin "tiyatro" ve "eşler" üzerinden yürütülmesidir.
Sorun da bu yaklaşımın, "şiddeti" hayatın içinden çıkarmaya değil, tam aksine meşrulaştırmaya hizmet etmesidir. İşin en tehlikeli yanı tam da burası...
Bu yüzden ortada bir "tiyatro" oyununu aşan ciddi bir sorun var. Yoksa kimin hangi oyuna kiminle gittiği, hangi siyasi mesajları verdiği kimseyi ilgilendirmez ve sadece haber olur.

Yazının tamamını okumak için tıklayın

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar