GÜNDEM

Timur Sırt yazdı: Cezaevlerinde e-Görüş dönemi

Türk Telekom tarafından hayata geçirilen Ceza İnfaz Kurumlarına e-Görüş kapsamında tutuklu ve hükümlüler biometrik giriş yaparak, görüntülü ve sesli görüşme, kantin siparişi online ödeme, görüntülü sağlık, dilekçe ve başvuru işlemlerinden faydalanabilecek.

Timur Sırt yazdı: Cezaevlerinde e-Görüş dönemi

Sabah gazetesi yazarı Timur Sırt, teknolojinin Ceza İnfaz Kurumlarına entegrasyonuna ilişkin önemli bir adımı bugünkü köşesine taşıdı. Buna göre ceza infaz kurumlarının gereksinim duyduğu tüm güvenlik koşullarını sağlamak üzere tasarlanan ve hükümlü tutukluların barındırıldığı her odaya yerleştirilmesi planlanan akıllı multimedya (çoklu ortam) cihazlarıyla e-Görüş yapılabilecek:

'Akıllı Teknolojilerin Ceza İnfaz Kurumlarına Entegrasyonu Projesi e-Görüş', Türk Telekom tarafından hayata geçirilmeye başladı. Proje kapsamında ceza infaz kurumlarının gereksinim duyduğu tüm güvenlik koşullarını sağlamak üzere tasarlanan ve hükümlü tutukluların barındırıldığı her odaya yerleştirilmesi planlanan akıllı multimedya (çoklu ortam) cihazlarına hükümlülerin biyometrik verileri ile giriş yapması ile çalışacak. Böylece tutuklu-hükümlüler, ek bir personele ihtiyaç duymadan dokunmatik ekrandan seçerek istedikleri hizmeti alabilecek. Tutuklu-hükümlüler bu kapsamda, görüntülü ve sesli görüşme, kantin sipariş yönetimi ile online ödeme, görüntülü sağlık hizmetleri, kütüphane kitap talebi, dilekçe ve başvuru işlemleri gibi pek çok işini de sistem üzerinden yapabilecek.

Sistem, biyometrik veri tanımlama ile sayım yönetimi, bilgilendirme ve anons yönetimi gibi özellikleriyle kurum yönetiminin de işini kolaylaştıracak.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar