GÜNCEL

TİGAD, TBMM Dijital Mecralar Komisyonu ile ortak çalışacak

İnternet Gazeteciliği Derneği (TİGAD) tarafından hazırlanan internet gazeteciliği yasa tasarısı taslağı, TBMM Dijital Mecralar Komisyonu’na sunuldu. TİGAD Başkanı Okan Geçgel, taslağı TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman’a makamında teslim etti. Geçgel, “TBMM Dijital Mecralar Komisyonu ile paydaş olarak ortaklaşa çalışma yapma konusunda mutabakata vardık.” dedi.

TİGAD, TBMM Dijital Mecralar Komisyonu ile ortak çalışacak

TİGAD Başkanı Okan Geçgel, TİGAD Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bayram Polat ve TİGAD Medya ve Tanıtımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erdem Yeşer, TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman’ı makamında ziyaret etti. TİGAD heyeti, dernek tarafından hazırlanan internet gazeteciliği yasa tasarısı taslağını Komisyon’a sunulmak üzere Yayman’a teslim etti.

TİGAD heyetini ağırlayan TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Yayman, dijital mecralarda yapılacak düzenlemelerle ilgili bilgi vererek, TİGAD’ın önerilerinin Komisyon çalışmalarında dikkate alınacağını söyledi.

TİGAD Genel Başkanı Geçgel ise, Yayman’a misafirperverliğinden dolayı teşekkür etti. TİGAD’ın hazırladığı internet gazeteciliği yasa tasarısı taslağının Komisyon’a sunulmasının önemine işaret eden Geçgel, TBMM Dijital Mecralar Komisyonu ile paydaş olduklarını; Komisyon ile ortaklaşa çalışma konusunda mutabakata vardıklarını açıkladı.

Geçgel, şunları kaydetti: “Hazırladığımız yasa tasarısı taslağı, TBMM’de en yetkili Komisyon’un gündeminde ele alınacak. Komisyon’un toplantılarında TİGAD’dan bir heyet de bulunacak. TBMM’de devam eden dijital mecralara ilişkin yasa çalışmalarında TİGAD’ın önerileri de ele alınacak. Dijital Mecralar Komisyonu ile ortaklaşa yapacağımız çalışmaların, internet gazetecilerinin sorunlarını çözmek için çok önemli bir işlevi olacak.”

Okan Geçgel, “TİGAD olarak Komisyon’un çalışmalarına katılmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Sayın Hüseyin Yayman’ın bu konudaki hassasiyetine müteşekkiriz. Konunun paydaşları ile birlikte internet gazetecilerinin sorunlarını çözmek için elimizden geleni yapıyoruz. Dijital mecraların bir an önce düzenlenmesi lazım. İnternet gazeteciliği ve internet yayıncılığının acilen ele alınması lazım. TİGAD’ın ilgili kurullarının hazırladığı taslak, bu alandaki sorunlara çözüm olabilecek. Sayın Yayman ile yaptığımız görüşmede, önerilerimizin dikkate alınması konusunda çok olumlu bir yaklaşım gördük.” ifadelerini kullandı.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar