GÜNDEM

TİGAD BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile Basın Yasası Teklifi Hazırlıyor

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin, BBP Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısına TİGAD Genel Başkanı Okan Geçgel ve beraberindeki heyet de katıldı. Destici, TİGAD ile Basın Yasası Teklifi hazırladıklarını açıkladı.

TİGAD BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile Basın Yasası Teklifi Hazırlıyor

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, BBP Genel Merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Destici, sosyal medya ile ilgili yasal düzenlemenin gündemde olduğunu hatırlatıp, BBP olarak konu gündeme gelmeden önce Türkiye İnternet Gazeteciliği Derneği (TİGAD) ile bir yasa teklifi hazırlığında olduklarını belirttiği konuşmasına şu şekilde devam etti “Hem sosyal medyayla ilgili hem de internet medyası üzerinden yayıncılıkla ilgili bir düzenleme getirilmesine tarafız. Özellikle gündeme de düşen Türkiye’de faaliyet gösteren sosyal medya sitelerinin temsilcilik açması, ülkemize vergi ödemesi, bir muhatap olması, bir suç teşkil eden paylaşım olduğunda buna anında cevap hakkı verilebilmesi ve bunun gereğinin yapılabilmesi noktasında bir düzene sokulması gerekiyor."

Sosyal medya mecralarının, kapatılmaması gerektiğinin altını çizen Destici, "Ama mutlaka bir düzenleme yapılmalı. Sosyal medyadan, sahte hesaplardan kim olursa olsun; hiç kimse ayırt edilmemeli, kişilik haklarına saldırılmamalı, özel hayatın gizliliği ihlal edilmemeli."şeklinde konuştu.

Dijital medya alanında çalışanların olduğunu ifade eden Destici, sözlerine şu satırları ekledi "Onlar için de bir yasal düzenleme gerekli, Türkiye İnternet Gazeteciliği Derneği (TİGAD) ile bu konuda birlikte ortak çalışıyoruz ve bir yasa tasarısı hazırlıyoruz, kanunlaşması içinde elimizden gelen gayreti göstereceğimizi ifade ediyorum.“

Destici, basın toplantısı sonrası, TiGAD Genel Başkanı Okan Geçgel ve beraberindeki Genel Sekreter Uğur Eskier, Genel Başkan Yardımcıları Bayram Polat ve Erdem Yeşer’den oluşan heyeti makamında kabul ederek, tam destek sözü verdi.



ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar