GÜNDEM

Tidal de lisans başvurusu yaptı

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Tidal'in de lisans için başvuru yaptığını duyurdu.

Tidal de lisans başvurusu yaptı

Netflix, Prime Video, Spotify, Mubi, Deeezer’dan sonra olumsuz açıklama yapan Tidal de fikir değiştirerek Türkiye’ye gelme kararı aldı.

Yayıncılık alanını düzenleyen ve denetleyen Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, yasa gereği internet üzerinden isteğe bağlı yayıncılık faaliyetlerinin de sorumluluğunu üstlenince harekete geçti ve platformları lisanslamaya başladı.

Üst Kurul, önce Türkiye’ye daha önce gelmiş ancak kayıt dışı çalışan mevcut yayıncılarla irtibat kurdu.

Şu ana kadar Netflix, Amazon Prime Video, Spotify, Mubi ve Deeezer herhangi bir itiraz gerçekleştirmeden lisanslama sürecini başlattı ve Türkiye’ye genel müdür veya temsilci atadılar.

Kırmızı çizgileri net bir şekilde ortaya koyan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, süreç içerisinde yaptığı açıklamalarda Üst Kurulun uluslararası yayıncılara kapılarının daima açık olduğunu belirterek, dış kaynaklı güçlü yayıncıların Türkiye’ye gelmesiyle yayıncılık alanının çok daha zenginleşeceğini ifade etti.  Karşılıklı iyi niyetli açıklamalarla uluslararası yayıncılar hem Türk ekonomisine hem de Türkiye’deki yayıncılık sektörüne güven duyarak lisans almak için sıraya girdiler.

TİDAL DE LİSANSLANIYOR

RTÜK’ün lisanssız yayın yapan kuruluşların URL adreslerini ilan ederek 72 saat süre vermesinden sonra bir tek müzik yayıncılığı alanında kaliteli hizmetler sunan TİDAL geri durmuştu. TİDAL’in yöneticileri, benzerlerinin Türkiye’ye güven duyan tavır ve girişimlerinden sonra karar değiştirdi. RTÜK ile iletişime geçen söz konusu platformun temsilcileri gerekli işlemleri başlatmak üzere bilgi alarak lisans başvurusu yaptı.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar