GÜNDEM

TGC'den Hami Sami Coşar için mesaj

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, H. Hami Sami Coşar’ın ölümüyle ilgili mesaj yayınladı.

TGC'den Hami Sami Coşar için mesaj

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Üyesi, Sürekli Basın Kartı sahibi H. Hami Sami Coşar 3 Şubat 2018 Cumartesi günü vefat etti.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, H. Hami Sami Coşar’ın ölümüyle ilgili yayınladığı mesajda “Değerli üyemiz H. Hami Sami Coşar’ı kaybettik. Mesleğine uzun yıllar başarıyla hizmet veren H. Hami Sami Coşar’ı sevgi ve saygıyla anıyoruz.  H. Hami Sami Coşar’ın ailesine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz” dedi.

H. Hami Sami Coşar’ın cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi.

H. HAMİ SAMİ COŞAR KİMDİR?

1952 yılında İstanbul’da doğdu. Kalamış Lisesi’nden mezun oldu. Mesleğe 1973 yılında Türk Haberler Ajansı’nda (THA) başladı. Daha sonra Amerikan CBS televizyonu için çalışan Hami Sami Coşar Aralık 1979'da Afganistan'ın Sovyetler Birliği tarafından işgalini görüntüledi. Dünya, Hami Sami Coşar'ın Kabil Havalimanı'na atlayan Sovyet Paraşütçüler görüntüleri ile olayı öğrendi.

Hami Sami Coşar , İran İslam Devrimi'ni takip ederken tutuklanıp İran'da yaklaşık bir ay cezaevinde yattı. 1987 yılında Filistin'de patlak veren İntifada Hareketini, 1989 yılında Çavuşesku'nun devrildiği Romanya Devrimi'ni Visnews için takip etti.

1991 yılında patlak veren 1. Körfez Harekâtı’nda Türkiye’den Katar’a kadar pek çok bölgede sıcak gelişmeleri takip etti. 1993 yılında Visnews’un, Reuters Haber Ajansına devri ile Reuters TV’nin bir süre Türkiye Temsilciliği’ni ve prodüktörlüğünü yaptı. Hami Sami Coşar evli ve iki çocuk babasıydı.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar