GÜNDEM

TGC: Hrant Dink için adalet yerini bulmalı!

TGC Başkanı Turgay Olcayto, Hrant Dink cinayetini azmettirenlerin artık bulunması gerektiğini belirtti.

TGC: Hrant Dink için adalet yerini bulmalı!

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto yaptığı açıklamada Hrant Dink cinayetini azmettirenlerin artık bulunması gerektiğini söyledi. Başkan Olcayto’nun açıklamasında şu görüşlere yer verildi:

“Agos Gazetesi’nin kurucularından gazeteci –yazar Hrant Dink’i hain bir saldırı sonucu öldürülmesinin 11. yılında özlemle, sevgiyle anıyoruz. Uzun yıllar Türkiye’de demokrasinin yerleşmesi ve Türk Ermeni dostluğunun sağlanabilmesi için uğraş veren Hrant Dink meslektaşları tarafından hiç unutulmuyor. Her yıl Agos Gazetesi’nin önünde düzenlenen törenlerde binlerce yurttaş tarafından anılıyor.

Hrant Dink’in 19 Ocak 2007’de öldürülmesinden sonra aradan geçen 11 yılda sorumlular hakkında açılan davalar sonuçlanamadı. Yakalanan bazı tetikçilerden sonra İstanbul ve Trabzon’daki polis ile jandarma yetkilileri hakkında birbiri peşi sıra açılan davalarla olayı azmettirenlerin bulunmasına çalışılıyor. Türkiye’de gazetecilere yönelik kimi faili meçhul onlarca cinayetin arasında meslektaşımız Hrant Dink’in katilleri ve azmettiricileri için açılan davalarda adaletin yerini bulması en büyük dileğimizdir.”

HRANT DİNK KİMDİR?

1954 yılında Malatya’da doğdu. İÜ. Fen Fakültesi’nde zooloji, ardından da felsefe eğitimi aldı. Mesleğe 1990'lı yıllarda Ermenice yayınlanan günlük Marmara Gazetesi’nde "Çutak" rumuzuyla, kitaplara yönelik eleştiri yazıları yazarak başladı. Haftalık Türkçe ve Ermenice yayın yapan Agos Gazetesi’ni kurdu ve Genel Yayın Yönetmeni olarak görev yaptı. Yeni Yüzyıl ve Birgün gazetelerinde yazdı. Türk ve yabancı basında dile getirdiği görüşleriyle dikkat çekti. Almanya, Hollanda ve Norveç’te düşünce özgürlüğü alanında önemli üç ödülün sahibi oldu. Yazıları nedeniyle çok sık gözaltına alındı. Hakkında birbiri peşi sıra çok sayıda dava açıldı. Kurucusu olduğu Agos Gazetesi önünde, 2007’de uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürüldü.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar