GÜNDEM

Tesettür giyimde kombin seçenekleri 

Tesettür giyimi tercih eden bayanların sayısı gün geçtikçe artarken, bu alanda çalışan modacılar da yepyeni ve daha tarz kıyafetler tasarlamaya başladılar.

Tesettür giyimde kombin seçenekleri 

Tesettür giyimi tercih eden bayanların sayısı gün geçtikçe artarken, bu alanda çalışan modacılar da yepyeni ve daha tarz kıyafetler tasarlamaya başladılar. Artık tesettür giyim denilince tekdüze ve sıkıcı kıyafetler yerine daha şık tasarımlar öne çıkmakta. İster iş yaşamında olsun ister günlük yaşamda olsun kombin seçenekleri artarken, daha estetik görünme şansı da ortaya çıktı. Tesettür giyim alanında yaşanan bu gelişmelerin arsından kadınların giyim konusunda özgürleşmesi sağlanırken, birbiri ile kullanılabilecek parçaların nasıl şekilleneceği sorunu ortaya çıktı. Etekler, pantolonlar, tunikler, feraceler yepyeni bir görünüme kavuşurken, artık her ortamda giyilebilen kıyafetlerin üretiminin ardından herkes kendi tarzını yansıtmayı başarabildi. Bu parça çeşitliliği arasında ise önemli olan doğru parçaları birbiri ile buluşturmak kaldı. Tesettür kıyafette her ne seçilirse seçilsin, eşarp seçimi en önemli noktadır. Artık her zevke göre bir eşarp bulmak mümkün hale geldi. Bu aynı zamanda her kıyafete göre de bir eşarp bulmayı kolaylaştırdı. Düz renkli eşarplar ile daha hareketli kıyafetler tercih edilebilirken, desenli ve renkli eşarplar ile daha sade kıyafetler kullanılabilir. Ancak yine de kombin yapma sırasında asıl olan insanın kendine yakışanı seçebilmesidir. 

Tesettür Giyim Kombinleri

Tesettür giyim denilince akla gelen tek renk kıyafetler şekil değiştirince kombin yapma konusunda daha farklı alternatiflere ulaşıldı. Bu giyim tarzını tercih eden kadınların kombin konusunda dikkat etmeleri gereken bir takım ayrıntılar bulunur. Kıyafet seçiminde öncelik aslında beden şekline göre seçim yapabilmeyi bilmektir. Bir kıyafet birisi üzerinde güzel dururken bir başkasına yakışmayabilir. Bu nedenle kıyafetleri satın almadan önce nasıl kesimlerin yakıştığı ve hangisinin nasıl kullanılacağını doğru tespit etmek gerekir. Uzun boylu ve zayıf kadınlar enine çizgileri kullanma konusunda sıkıntı yaşamalar. Ancak daha kısa ve kilolu olanlar içinse bu tip çizgiler onların daha kilolu görünmesine yol açar. Burada verilebilecek bir başka tüyo ise elbiselerdir. Uzun tesettür elbiseler kısa boylu kadınların daha uzun görünmesini sağlar. Bu ayrıntı ise elbise seçimi yaparken oldukça fazla önem taşır. Ayrıca kıyafet satın alırken mevsim farklarının da önemi büyüktür. Yazlık ve kışlık hatta ara mevsimler için özel olarak üretilmiş kıyafetler hava şartlarına göre kadınların daha rahat hareket etmesini sağlar. Aynı tarza sahip modellerin yazlık ve kışlık kumaş kullanılırken üretilmiş olanları bulunabilir. Bir yandan da renklere ve desenlere de dikkat etmek gerekir. Her renk kendi başına güzeldir ancak bir başka renk ile yanyana geldiğinde aynı etkiyi yaratmaz. Renklerin seçimi de şıklığın ana unsurlarından biridir. Tesettür renkleri gittikçe çoğalırken, kadınların da bu renkleri kullanmaları için 

Ferace Seçenekleri

Ferace geçmişte dervişler tarafından kullanılan, uzun ve koyu renkli kıyafet biçimine verilen isimdir. Ayak bileğine kadar uzanan bu model günümüzde tesettür giyimde en çok tercih edilen parçalardan biridir. Feraceler ise şimdilerde sadece koyu renklerde değil, daha farklı renklerde de tasarlanmaya başlandı. Bu modeller montlardan daha uzundur. Son yıllarda tasarlanan feracelerde geniş yakalar, cepler ve farklı kapanma şekillerine rastlamak mümkün. Yaşa, bedene ve kullanım alanına göre ferace bulmak mümkündür. Davetler için daha göz alıcı feraceler seçilebilirken, günlük yaşam için de daha sade modeller bulunabilir. Bu anlamda ferace seçiminde ve kullanımında öncelikle ne amaçla satın alındığının önemi büyüktür. Bir başka yönden de yaş bu konuda en belirgin seçin kılavuzu olur. Gençler daha çok renkli modelleri tercih ederken, daha ileri yaşta olanlar ise koyu renklere yönelebilir. Bol ve kullanışlı olan bu tasarımların diğer parçalarla kombinlenmesi ise oldukça basittir. Dikkat edilmesi gereken en önemli nokta renk uyumunun sağlanmasıdır. Feracenin altında kullanacak kıyafet, ayakkabı ve onlarla kombinelenecek çantanın renk olarak bir bütünlük sağlamasıdır. Daha modern tasarıma bürünmesiyle birlikte feraceler iş yaşamında da kullanılabilir hale gelmiştir. Uzun süreler boyunca güncelliğini koruyacağı belli olan feraceler, tesettür giyimi tercih eden kadınların dolaplarında bulunması gereken parçalardan biridir. Düğmeli ya da boydan fermuarlı ferace modelleri ile istenilen şıklığı yakalamak mümkün. Bu feraceler üzerinde bulunan işlemeler ile günün hangi saatinde kullanılacağı belirlenir. Her kadının hakkı olan şıklık feraceler ile tamamlanabilir. 

Tunik Kullanımındaki Detaylar

Tunik ise tesettür modasının bir başka önemli parçasıdır. Her kesimden insana uyabilecek modelleri bulunan tuniklere olan ilginin artmasının en önemli nedeni, yazın da kullanılabilmesidir. Özellikle yaz mevsiminde hafif kumaşlardan üretilen tunikler pantolonların üzerinde harika bir seçim olur. Bol kesiminden dolayı hatları gizleme açısından da oldukça başarılı olan tunikler, hareket etme açısından da rahatlık sağlar. Tuniklerin kullanımı sırasında uzun ve kapatıcı olması da avantaj sağlar. Tunik seçimi sırasında pantolon ve tuniğin uyumlu olması önemlidir. Düz renk tuniklerin altına desenli pantolon tercih edilebilir. Desenli tunikler ile de düz renk pantolon kullanılabilir. Bütün parçaların hareketli olması istenirse daha düze yakın seçeneklerden yararlanılabilir. Yaz aylarında güneş ışınlarının etkisini azaltan daha açık renkli tunikler arasından seçim yapılması gerekir. Kış mevsiminde ise kalın kumaşlı tunikler soğuktan korunmak açısında da yardımcı olur.

Tunikler sadece günlük yaşamda değil, iş ya da özel günlerde de tercih edilebilecek parçalar arasındadır. Özellikle desenli ve işlemeli olanlar davetler için de ideal modeller arasında yer alır. Günlük kullanım için olan ve gece kullanımına uygun ürünler farklı olarak üretilirler. Zayıf hatlara sahip olan kadınların tunik seçimi daha kolaydır. İstedikleri kesimi rahatlıkla kullanabilirler. Ancak kilolu kadınların hatlarını ortaya çıkaracak kadar dar tunikleri seçmesi görüntü açısından hoş olmaz. Bu nedenle daha bol modelleri tercih etmeleri önerilir. Tesettür giyimin en sade ama şık hali olan tunik kombinleri ile gün içerisinde rahat edilebilir. Mevsime göre seçim yapılması halinde bu konfor istenildiği kadar sürdürülebilir. Tunik altına ne giyeceğini tam olarak seçemeyen kadınlara öncelikle dar paça gelen pantolonlar önerilir. Bu pantolonlar ile bir tuniği tamamlamak oldukça kolaydır. Dileyen tuniği ile etek de kombinliyebilir.

Renk seçimine gelince, tuniklerde mavilerden yeşillere, sarılardan lilalara kadar onlarca farklı renk ve ton bulmak mümkündür. Böylece sadece mevsime göre değil aynı zamanda kişinin zevkine göre de seçim yapma imkanı doğar. Gençler için özel olarak tasarlanmış cıvıl cıvıl renkler ise bambaşka bir kreasyonun ürünleridir. Tesettür giyimi seven genç kızlar bu tunikler ile istedikleri kadar şık görünmeyi başarabilirler ve stillerini yansıtabilirler. Üzerinde dantel detaylar olan tunikler ise şık davetlerin kıyafet seçimleri arasında oldukça güzel görünür. Tuniklerin bir başka avantajı ise bel kısmına kemer takarak daha güzel görünmesinin sağlanmasıdır. Çantalar ise renk uyumunu yakalamalıdır. Bu nedenle düz bir parça olsa bile aksesuar ile hareketlendirmek mümkündür. Tunik seçerken bu detayın da gözden kaçırılmaması gerekir. Kullanılan ürün ne olursa olsun tesettür giyimde de birbiri ile uyumlu parçalar arasından seçim yapmak ve vücut şeklini göz önünde bulundurmak şıklık için kaçınılmaz bir gerekliliktir. Bu detaylar dikkate alındığında güzel görünmek için arada hiçbir engel kalmaz.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar