TELEVİZYON

Tepki çeken resimler için farklı düşünen yok! "Çok tehlikeli, kepazelik"

Ebru Baki'nin sunduğu Para Günden programında MEB'in rehber öğretmenlere dağıttığı ve büyük tepki çeken kitap konuşuldu. İnternethaber Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Özışık ve Cumhuriyet Gazetesi yazarı Orhan Bursalı'nın konuk olduğu programda "Bilinçli mi yapıldı, ne yapılmaya çalışılıyor?" sorusuna yanıt arandı.

Tepki çeken resimler için farklı düşünen yok! "Çok tehlikeli, kepazelik"

Milli Eğitim Bakanlığı’nın rehber öğretmenlere dağıttığı kitap için seçilen resimler tepki çekti. Habertürk'te Ebru Baki'nin sunduğu Para Gündem programında da MEB kitabındaki tartışmalı çizimler masaya yatırıldı.

"BU SAPKIN BİRİ..."

Habertürk Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir, "Olacak şey değil" yorumunda bularak şunları söyledi:

Bu sapkın biri...Bu hangi denetim mekanizmasından geçti.Ortaya çıkartılması lazım çok tehlikeli. Sayın Ziya Selçuk bu konunun üzerine gidecektir. Ceza mekanizması işlemeli. Birisi kasıtlı şekilde koymuş. Dini de istismar ediyor.

Aydemir'in ardından Cumhuriyet yazarı Orhan Bursalı ve İnternethaber Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Özışık şu değerlendirmeleri yaptı:

ORHAN BURSALI: BAKAN UMARIM ARAŞTIRMA YAPAR

Kurumsal bir olay var.Gözden kaçmış olay olarak görmek yanlış. Niye gözden kaçtı? Neden yakalanmadı? Arkasında hangi düşünce ile bu figürler konuyor onu anlamaya çalışıyorum. Onanmış bir durum var. Bakan umarım araştırma yapar zamana yatırılırsa yeniden çıkar. O zaman iki durum çıkıyor ya bakan onaylıyordur ya da bakanın gücü bunu ayıklamaya yetmiyordur.

HADİ ÖZIŞIK: KEPAZELİK

Bunu kim neden yapmış yakında ortaya çıkacak. Dünden beri tepkiler geliyor. Bu durumdan vazife çıkaran kişinin ortaya çıkarılması gerekiyor. Bir zamanlar en sık acısını çektiğimiz dönemleri yaşladığımızda aynı uygulamaların bu tarz çirkin fotoğraflarla karşımıza çıkması doğru değilin ötesinde kepazelik. Yetkililerin bunu ortaya çıkarması gerekiyor.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar