KULİS

Temelkuran hangi gazetenin başına geçti?

Habertürk gazetesinden yollandıktan sonra kendi gibi köşesini yitiren 5 gazeteci ile birlikte BirGün'e geçen Temelkuran şimdi de genel yayın yönetmeni oldu.

Temelkuran hangi gazetenin başına geçti?
GAZETECİLER.COM - Habertürk gazetesinden yollandıktan sonra kendi gibi köşesini yitiren 5 gazeteci ile birlikte BirGün'e geçen Temelkuran şimdi de genel yayın yönetmeni oldu.

Gazeteci Ece Temelkuran'ın BirGün gazetesinin Genel Yayın Yönetmenliği'ni üstlendiği ortaya çıktı. Bir süredir BirGün gazetesinde köşe yazarlığı yapan Ece Temelkuran, 6 gündür üstlendiğini duyurduğu yayın yönetmenliği görevi için 'şimdilik' tanımını kullandı.

Temelkuran Twitter hesabından şöyle yazdı: Bugün özel ve atlatma haberlerimiz varken artık söyleyebilirim.6 gündür BirGün'ün "şimdilik" genel yayın yönetmeniyim. Allah utandırmasın:)

GENEL YAYIN  YÖNETMENİ KÖŞESİNİ DÜNDAR'A BIRAKMIŞTI 

Birgün gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Doğan Tılıç, 6 Ağustos günü köşe yazısında izne çıktığını ve köşesini Can Dündar'a devrettiğini duyurmuştu.

"Köşemi bırakıyorum gerçekten!" diyen Tılıç izne çıktığını ilginç bir yazı ile açıkladı:

Gönderdiğim metni tam okumadan "Bu köşesdeki son yazım…" başlığını görür görmez telefona sarılmıştı İba (İbrahim Aydın). "Ne yapıyorsun abi sen ya…" diye dalmıştı söze pürtelaş, bir yandan yazıyı okurken. 

Derin bir nefes aldığını hissettim sonunda, üç noktanın yerinde "olabilirdi"nin geldiğini anlayınca. Bu sefer öyle değil. Yalancı çoban durumuna düşmeye niyetin yok. Köşemi gerçekten bırakıyorum! 

Gazetenin ilk sayısından itibaren, evimi bitirmek için amelelik yaptığım tek yıl hariç, tatillerde bile yazarak, bence en keyifli yazılarımı tatillerde yazarak, sürdürdüm köşeyi. 

"Tatillerde bile yazan yazar" oldum. Şimdi bırakıyorum!


Tılıç, "Bu arada köşeme de bir Can dost bakacak. Can Dündar" diyerek şöyle devam etmişti:

"Galiba dünyada ilk kez, bir gazeteci, yokluğunda bir dostunun köşesine sahip çıkacak. Yokluğunu hissettirmeyecek.

Başka anlamlar yüklemeyin buna. Komşularım hayvanlarıma, bitkilerime el verecek. Can da köşeme! O kadar.

(...) Şimdi köşemi bırakıyorum; 5 Eylül'e kadar Can'a!"

 

ÇOK OKUNANLAR