GÜNDEM

TCDD, Özlem Gürses'in "Çin'e giden tren Halkalı'dan döndü" haberini yalanladı

Halk TV programcısı Özlem Gürses, Çin'e uğurlanan ilk ihracat treninin Halkalı'dan döndüğünü iddia etti. O iddiayı hem Ulaştırma Bakanı hem de TCDD yalanladı.

TCDD, Özlem Gürses'in "Çin'e giden tren Halkalı'dan döndü" haberini yalanladı

Gazeteci Özlem Gürses, 6 Aralık tarihli Youtube yayınında Çin'e uğurlanan ilk ihracat treninin Halkalı'dan döndüğünü ve aslında yoluna devam etmediğini iddia etti. Gürses'in iddiasını hem TCDD hem de Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'ndan geldi.

TCDD'den apılan açıklamada sosyal medyadaki haberleri üzüntüyle takip edildiği belirtilerek trenin Çin'e doğru yola çıkmada önce gümrükleme işlemleri ve Çin'den gelen ilave talepler için Halkalı İstasyonu'na uğradığı belirtildi.

TCDD bu paylaşımın ardından gün gün ve şehir şehir trenin yolculuğu ve durduğu noktalara ilişkin paylaşımlar yaptı. TCDD'nin sosyal medya hesabından halan bu yönde paylaşımlar yapılıyor. Karaismailoğlu, Türkiye'den Çin'e giden ilk ihracat treniyle ilgili "Trenimiz, Çerkezköy’den başlayan ve Xi’an şehrinde son bulacak 12 günlük serüvenine devam ediyor. Yolun açık olsun" ifadelerini kullandı.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 2 yorum