GÜNDEM

TC kimlik numarası sonu 0 2 4 6 8 olanlar dikkat! Hesabına 3000 tl yattı

PTT sosyal yardımlara devam ediyor. Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarasının sonuna istinaden ödeme yapılacağı açıklandı.

TC kimlik numarası sonu 0 2 4 6 8 olanlar dikkat! Hesabına 3000 tl yattı

Artan masraflar nedeniyle vatandaşlar maddi sıkıntılar yaşıyor. Özellikle devletin doğal gaz ve elektrik yardımı yapmasından sonra herkes farklı desteklere de bakmaya başladı.

Devlet tarafından sağlanan yardım paketlerinde kapsam önemli ölçüde artırılmıştır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan imkanlardan biri olan fatura desteği başvurusu E-Devlet üzerinden yapılmaktadır. Artan fatura maliyetleri ve PTT'nin sosyal yardımlarının yanı sıra doğal gaz ve elektrik desteğinin de verildiği öğrenildi. Vatandaşa yardım kampanyası başvuru ekranı bugün itibariyle açıldı.

Şartlara Uyanlara PTT Üzerinden 2750 TL Ödeme Yapılacak

PTT'nin sosyal yardım programına ilişkin açıklama yapıldı. Faturalarda artan giderlerin doğal gaz ve elektriğe gelen yardım ile birlikte destekleneceği öğrenildi. Vatandaşlara yapılan yardımlar detaylı olarak açıklandı. Doğal gaz ve elektrik desteği için e-Devlet başvurunuzu yapmak için sosyal yardım başvuru hizmeti bölümünü seçmelisiniz. Başvurunuz onaylanırsa, bu bölümde size sunulan formu doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurmanızın ardından para PTT aracılığıyla tarafınıza ödenecektir. Bir kartınız varsa, mali yardım her ay belirli bir günde hesabınıza otomatik olarak ödenecektir. Elektrik kullanımı için azami destek tutarı şu anda 216 TL olurken, doğal gaz için destek aralığı 900 TL ile 2500 TL arasında değişiyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık Elektrik Yardımı ile İlgili Açıklama Yaptı

Derya Yanık, “Programa başvurusu onaylanan ancak ETD alamayacak durumdaki hanelere Elektrik Tüketim Yardımı verme çalışmalarımız tamamen sonuçlanmıştır. Bu doğrultuda 1-2 kişilik hanelere 75 kilovat saat (108 TL) karşılığında elektrik tüketim desteği, 3 kişilik hanelere 100 kilovat saat (144 TL) karşılığında elektrik tüketim desteği ve 4 kişilik hanelere elektrik tüketim desteği 125 kilovat saat (180 TL) verilecek. 5 ve üzeri kişi için ise 150 kilovat saat (216 TL) elektrik tüketimi desteği vereceğiz.

Derya Yanık'ın doğal gaz yardımı hakkında yaptığı açıklama da bir hayli konuşuldu. Yanık yaptığı açıklamada, “2023 kış sezonu için desteklerimizi yükselttik. Vatandaşlarımız için ilden ile değişen yıllık yardım tutarını 415 lira ile 1150 liradan, 900 lira ile 2500 lira arasına çıkardık” dedi.

PTT 100.000 TL Kredi Vereceğini Açıkladı

PTT'den yapılan açıklamaya göre 10 dakikada 100 bin TL'ye kadar nakit kredi ödemesi alabileceğiniz kampanya başlatıldı. TC kimlik numaranız ile kampanyaya katılım gösterebileceksiniz. Ek olarak kredi notunuz düşük olsa bile doğru faiz oranları ile ödeme yapabileceğiniz kredi kampanyası ile kredi başvurusunda bulunursanız onay alabileceksiniz.

PTT aracılığıyla ihtiyaç kredisi başvurusunda bulunan ve nakit kullanmak isteyen tüm vatandaşların ödemeleri, işlemlerini tamamlamak için TC kimlik kartlarını kullanmaları halinde aynı gün yapılacak. PTT ihtiyaç kredisi başvurusunda bulunan vatandaşlara sunulan bu hizmetlerden sadece bireysel müşterileri ve emekli müşterileri faydalanabilmektedir. 100.000 TL ihtiyaç kredisi kullanmak istiyorsanız, ödeme gücünüze göre bir ödeme planı oluşturmak için 24 ay vadeli ve 12 ay vadeli Kredi paketlerinden birini seçebilirsiniz.

PTT’nin Sunduğu 100.000 TL Kredi Detayları

100.000 TL ihtiyaç kredisi kullanmak isteyen vatandaşlar, 24 ay veya 12 ay vadeli ihtiyaç kredisi paketlerinden birini tercih ettiklerinde bu bankaların kredi kampanyaları ile diledikleri zaman düşük faiz oranlarıyla kredi ödemesi alabiliyor. PTT üzerinden nakit kredi çekmek isterseniz mobil cihazınızdan da PTT ihtiyaç kredisi başvurusu yapabileceksiniz. PTT ihtiyaç kredisine SMS ile başvurmak isteyenlerin "PTT" yazıp bir boşluk bırakarak T.C kimlik numaralarını da yazdıktan sonra bu mesajı 30 50'ye göndermeleri gerekmektedir.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 25 yorum