GÜNDEM

TC ile Başvuru yaparak hesabınıza 4.337 TL yatıracaklar! Başvurular hemen yapılmalı

TC ile Başvuru yaparak hesabınıza 4.337 TL yatıracaklar! Başvurular hemen yapılmalı

TC ile Başvuru yaparak hesabınıza 4.337 TL yatıracaklar! Başvurular hemen yapılmalı

Evde bakım maaşı başvurusu yaparak hesabına 4.337 TL yatıracaklar! Başvurular hemen yapılmalı

Devlet, evinde yaşlı veya bakıma muhtaç kişilere bakan vatandaşlara her ay ödeme yapmaktadır. Belirli şartları taşıyan vatandaşlar, e-Devlet üzerinden başvurularını yaparak hesaplarına 4.337 TL’yi alabiliyorlar. Mayıs ayı geldiğinde maaş ödemeleri de merak konusu olmuştur. Peki, evde bakım maaşı başvurusu nasıl yapılır ve ne kadar ödeme yapılır?

Evde Bakım Maaşı Ne Kadar?

Evde bakım maaşı, merak edilen konular arasında yer almaktadır. Ödemeler kapsamında hesaplara 4.336 TL yatırılmaktadır.

Evde Bakım Maaşı Ödemeleri Yattı mı?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, evde bakım maaşını her ayın 15’i ile 31’i arasında hesaplara yatırmaktadır. Nisan ayı içerisinde yapılacak evde bakım maaşı ödemeleri ile ilgili henüz bir açıklama yapılmamıştır. Bakımını üstlendiği için çalışamayan ağır engelli yakınlarının desteklenmesi amacıyla 2006 yılında başlatılan Evde Bakım Yardımı, belirli şartları taşıyan vatandaşların faydalanmasına olanak sağlamaktadır.

Evde Bakım Maaşı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Evde bakım maaşı başvurusu, e-Devlet üzerinden yapılmaktadır. Başvuru için öncelikle e-Devlet sistemine giriş yapılmalıdır. Daha sonra, "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" seçeneği arama çubuğuna yazılmalıdır. Sorgulama işlemi sonrasında ilgili sayfada maaş ödemesi ile ilgili detaylar yer almaktadır.

Evde bakım maaşı başvuruları hızla yapılarak hesaplara ödeme yapılması sağlanmalıdır. Bakıma muhtaç kişilerin yanında olan vatandaşlara yapılan bu ödeme, destekleyici bir uygulama olarak görülmektedir.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar