GÜNDEM

TBMM Tarafından Onay Verildi! Vatandaşın O Borçları Artık Silinecek

TBMM tarafından borçlar hakkında yeni bir açıklama yapıldı. TBMM, borçların silinmesi için onay verdi.

TBMM Tarafından Onay Verildi! Vatandaşın O Borçları Artık Silinecek

Artık belirlenen borçlar silinecek. Borcu olan insanlar rahata kavuşacak. Borçların silinmesi ile alakalı olarak çıkan haberler vatandaşları heyecanlandırdı. Borçlu olan insanlar hangi borçların silineceğini ve borç silmek için başvuruların nasıl yapılacağı gibi soruları merak ediyor. Son birkaç aydır gündemde olan borçları silinmesine dair olan teklif hakkında detaylar açıklandı. O borçların silinmesi hakkındaki tüm detaylar haberimizde.

Dar gelirli vatandaşların borçlara başvurması ile borçlar hakkında yapılan düzenlemeler artış gösterdi. Devlet ise bazı imkanlar ölçütünde borçlara yapılandırma getiriyor. Borçlu olan vatandaşların yüzünü güldürüyor. Son dönemlerde ise borçlara yapılandırma ve vergi affı kararı TBMM tarafından onaylandı. TBMM o borçları silecek. Borçlu olan vatandaşlar için sevindiren açıklama geldi.

TBMM Hangi Borçları Silecek?

Türkiye Büyük Millet Meclisinde onaylanmış olan borçların silinmesine dair teklif doğrultusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan da imzasını attı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasından sonra borçların yapılandırma teklifi tamamen kabul edildi. Türkiye Cumhuriyet tarihinin en geniş yapılandırılması olarak adlandırılan borçların silinmesi yasası geniş bir yelpazeyi kapsayacak. Ancak her borç yapılandırma kapsamında değildir. Hangi borçların yapılandırma kapsamında olduğu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Hangi borçlar yapılandırma kapsamında sorusu merak ediliyor.

Oldukça yoğun ilginin olduğu ve çok geniş bir kitlenin faydalanabileceği yapılandırma kapsamlı bir borç silme yasası haline geldi. En başta vergiler olmak üzere birçok borç bu yapılandırma imkanı sayesinde silinecek. Kurumların vergisi, gelir vergisi, ÖTV, TV, katma değer vergisi, harç borçları, damga vergisi ve vergi cezaları da gecikme faizleri dahil olarak yapılandırılıyor. Genellikle yükseköğrenim kurumlarında okuyan üniversite öğrencilerinin aldığı kredilerle birlikte adli ve idari para cezaları da bu yapılandırmanın kapsamı içine girdi. Yapılandırılmaya dahil olan diğer borçlar ise emlak vergisi, ilan ve reklam vergisi, haberleşmelerin vergisi, çevrenin ve temizliğin vergisi. Aynı zamanda bunlara bağlı olan gecikme faizleri ve gecikme cezaları, zamları dahil olmak üzere belediyelere yapılmış olan borçlar da dahil olacak. Yapılandırılma getirilen diğer borçlar ise SGK kapsamında olan borçlarda eklendi. Genel sağlık sigortası başta olmak üzere sigorta primleri, işsizlik sigortası ve sosyal güvenlik destek priminin ödemeleri iş kazaları, özel işlemlerim vergisi, görev malullüğü gibi borçlar da silinecek.

Borçların Yapılandırılması- Vergi Affı Hangi Tarihteki Borçlar İçin Geçerlidir?
TBMM tarafından kapsam dahilinde olan borçların silinmesine onay verildi. Vergi ve sigorta borçlarını sileceğini bildirdi. Başta vergi borçları olmak üzere sigorta ve SGK tarafından takibi yapılan borçlar bu kapsama dahil oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu kararnameyi imzaladı. Bu sayede vatandaşların borçları ile alakalı olarak yeni bir yapılandırma imkanı mümkün hale geldi. Borçlu olan vatandaşlar TBMM'de onaylanmış olan ve kabul edilen borçların yapılandırılması sayesinde rahat edecek. Bu konu ile alakalı birçok vatandaş tarafından hangi borçların silineceğini ve hangilerinin silinmeyeceğini merak ediliyor.

Borçların yapılandırılması için tarih belirlendi. Yapılandırılmaya dahil olan borçlar 31 Aralık 2022 tarihine kadar dahil edildi. Yani 2022’nin sonuna kadar yapılmış olan tüm borçlar bu yapılandırılmaya dahil olacak. 2023’ün başından itibaren yani 1 Ocak tarihi itibarıyla yapılmış olan borçlar bu vergi affı ve yapılandırılması yasasını dahil olmayacak. Daha önce yapılmış olan yapılandırılmadan faydalanamayan borçlu vatandaşlar için bu sefer yapılacak olan yapılandırma doğrultusunda tekrar hak verileceği açıklandı. Borçlu olan vatandaşlar borçlarını silip artık rahat bir şekilde nefes alacak. Devlet borçları yapılandırma ve vergi affı doğrultusunda borçlu olan vatandaşları rahata kavuşturacak. Borç yapılandırması hakkında yapılan açıklamalar ile birçok vatandaş borçlar hakkındaki detayları incelemeye başladı.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar