GÜNDEM

Tarkan'dan 'zeytinlik' tepkisi! Zam ve savaşa bakarken Resmi gazeteyle zeytinlikler gitti

TÜRKİYE kamuoyu zamlar ve savaşla ilgilenirken zeytinlik düzenlemesi yapıldı. 'Geççek' şarkısıyla gündem olan Tarkan, zeytinlik alanlarıyla ilgili Resmi Gazete'deki düzenlemeye Twitter'dan isyan etti.

Tarkan'dan 'zeytinlik' tepkisi! Zam ve savaşa bakarken Resmi gazeteyle zeytinlikler gitti

Tarkan 'Geççek' şarkısıyla yarattığı depremin ardından toplumsal olaylarla ilgili yaptığı sosyal medya paylaşımlarına hız kesmeden devam ediyor. Son olarak zeytinlik alanlarıyla ilgili Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren düzenlemeye ilişkin dikkat çeken bir paylaşım yapan Megastar Tarkan, kişisel Twitter hesabından tepki gösterdi.

Zeytinlik alanlarında belirlenen şartlarda madencilik yapılmasını düzenleyen yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tarkan, sosyal medya hesaplarından paylaştığı bir gönderiyle bu düzenlemeye tepki gösterdi.

Tarkan'dan zeytinlik tepkisi

Tarkan, Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren ve maden yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair karara tepki gösterdi. Megastar ilk paylaşımında "Bu vatanın doğası, toprağı sizin malınız değildir, bu milletindir, hepimizindir. Doğamızı savunmak, korumak da bu yüzden görevimizdir." ifadelerini kullandı.

 "Ülkemizin doğası olmuş rant rüyası"

Bir paylaşım daha yapan Tarkan, "Ülkemizin doğası olmuş rant rüyası. Enerjiydi, madendi, barajdı, şuydu, buydu…Doğamız geri dönüşü olmaksızın yok ediliyor. Yıllardır gözlerini diktikleri zeytinliklerimizi feda etmek var şimdi sırada" dedi.

Zeytinlik düzenlemesi neleri kapsıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın zeytinlikleri maden faaliyetlerine açan yönetmelik değişikliği son günlerde gündemin en çok tartışılan konularından biri haline geldi. Peki düzenleme paketinin içeriği ne? 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın Maden Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, elektrik üretiminde kullanılan maden sahası zeytinlik alan içinde kalırsa, sahada madencilik faaliyeti yürütülebilecek.

Elektrik üretimi için yürütülen madencilik faaliyetlerinin tapuda zeytinlik olarak kayıtlı olan alanlara denk gelmesi ve faaliyetlerin başka alanlarda yürütülmesinin mümkün olmaması durumunda, zeytin sahasının madencilik faaliyeti yürütülecek kısmının taşınmasına, sahada madencilik faaliyetleri yürütülmesine ve bu faaliyetlere ilişkin geçici tesisler inşa edilmesine kamu yararı dikkate alınarak Bakanlıkça izin verilebilecek.

Yönetmeliğe göre zeytinliklerin maden sahanın ‘faaliyet bittiğinde rehabilite edilmesi’ şartı aranacak.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum