GÜNDEM

Tarikat şeyhine istismar tutuklamasında Veyis Ateş'ten "dil" uyarısı

Gazeteci Veyis Ateş, Uşşaki tarikatı şeyhi Fatih Nurullah'ın 12 yaşındaki bir kız çocuğunu istismar ettiği gerekçesiyle tutuklanmasının ardından "dil" uyarısında bulundu.

Tarikat şeyhine istismar tutuklamasında Veyis Ateş'ten "dil" uyarısı

Gazeteci Veyiş Ateş, Habertürk TV ana haber bülteninde 12 yaşındaki Y.A'yı istismar ettiği ortaya çıkan Uşşaki tarikatı şeyhi Fatih Nurullah'ın tutuklanmasına ve suçunu kabul ettiği ses kayıtlarına ilişkin haberi sunarken "dil" uyarısında bulundu.

"BU TÜR ÇİRKİNLİKLEİR DİN İLE ANMAK  İSTEMEM"

Ateş, dün akşam, ekranda "Tarikat şeyhine istismar tutuklaması" ifadesiyle yer alan haberi sunarken "Bu İslami, dindar terminolojiye ait şeyhtir, dergâhtır ifadelerini kullanmak istemiyorum. Çünkü İslam sanatı olmaz, İslam tarihi olmaz. Müslüman sanatı, Müslümanların tarihi olur. Çünkü İslam, dinler aşkın/yüce bir şeydir. Bu tür hataları, müptezellikleri, çirkinlikleri din ile eşleştirmek, dinle beraber anmak - İslam terörizmi gibi- yan yana bile anmak istemem" dedi.

DİYANET İŞLERİ'NİN TEPKİSİNE ÖVGÜ

Ateş, olay sonrası Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan yapılan açıklamayı tebrik etti. Ateş, bu sözlerini sosyal medyada "E’ hadi ama; bekliyoruz. Hepinizin dergisi, vakıfı, derneği, STK sı var; onların da sosyal medya hesapları var, biliyoruz. Bi’şi söyleyin, bi’şi yazın; lanetleyin, “biz ondan, o mel’un bizden değil” deyin. Size inananların yüzünü yere düşürmeyin; Dİyanet’in yaptığı gibi; e’ hadi" ifadesiyle paylaştı.

DİNDARLARA AİT MECRALAR ÇOK NET TAVIR KOYMALI

Ateş, bir başka paylaşımında şu ifadeleri kullandı "Dinin sözümona bu kisve altında, bu kirliliği yaratanların, toplumda ayrıştırılması, lanetlenmesi, bir daha gün yüzüne çıkamamaları için, bir daha bu ülkede Ali Kalkancılar'ın, bu sapkınlıkların olmaması için dindarlar adına, bu tür yapıların, kurumların, insanların, bu dergilerin, bu sosyal medya hesaplarının, bu televizyon kanallarının bu meselede çok net, ahlaklı, vicdanlı tavır koymaları bekliyorum" dedi.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum