KULİS

Taraf 52 yılla yargılanan çalışanını kovdu!

Taraf'ta eski Sorumlu Yazı İşleri Müdürü'nün görevden alınmasına tepki gösteren yeni Sorumlu Yazı İşleri Müdürü isyan edip istifa etti. Peki olayların arkasında gerçekte neler var?

Taraf 52 yılla yargılanan çalışanını kovdu!
GAZETECİLER.COM - ÖZEL İÇERİK

Dün Taraf'ta yaşanan olaylar medya camiasına bomba gibi düştü. Gazetenin eski sorumlu müdürü ve halefi gazeteden ayrıldı.

Yaşanan olaylarda bir müddet önce "sağlık sorunları" nedeniyle künyeden adını çıkaran ama gazetenin fiili olarak hala başındaki isim olan genel yayın yönetmeni Neşe Düzel'in parmağı var.

NEŞE DÜZEL KİTAP EKİ GECİKTİ DİYE GÖREVDEN ALDI

Neşe Düzel'in Taraf'ın aylık kitap ekinin bir hafta gecikmeli olarak çıkmasını bahane ederek Taraf'ın eski sorumlu müdürü ve eski kültür sanat şefi, kitap eki yayın yönetmeni ve de Taraf'ın haftasonu röportajlarını yapan Murat Şevki Çoban'ın görevden alması gazete içerisinde tepkiye neden oldu. 

YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ İSYAN ETTİ

Gazetenin sorumlu yazı işleri müdürü Bülent Onur Şahin, gazeteye yıllardır emek vermiş ve gazete için 52 yılla yargılanan Murat Şevki Çoban'ın saçma ve gazete içerisinde görülmemiş gerekçelerle görevden alınması üzerine yönetime istifasını sundu.

GAZETEDE HUZURSUZLUK SÜRÜYOR

NTV'ye helikopter düşürten, İstanbul'un ortasında Kuzey Koreli turist bulan, kimi haberleriyle günlerce dalga geçilen Taraf'ın bir hata yaptığı için gazeteye büyük emekler vermiş, yaptığı işler hem gazete içerisinde hem de gazete dışında büyük çevrelerce takdir gören ve sözkonusu gazetede başkasının imzasıyla yapılmış bir haber yüzünden 52 yılla yargılanan çalışanını kovması gazete içerisinde huzursuzluğa neden oldu.

Gazetenin künyede yer almayan yayın yönetmeninin ve patronajın bu kararına sorumlu yazıişleri müdürü Bülent Onur Şahin, aklın ve vicdanın böyle bir şeyi kabul edemeyeceğini belirterek görevinden ayrıldı.

ÇOK OKUNANLAR