GÜNDEM

Tansu Çiller o iddiayı yalanladı! 11 askerin şehit olduğu Cougar helikopterlerin alınmasını asker istedi

BİTLİS'te Korgeneral Osman Erbaş ile birlikte 11 askerin şehit olduğu helikopter kazasının ardından "Asker karıydı, Tansu Çiller AB'ye yaranmak için aldı" iddiası gündeme gelmişti. Çiller o iddiayı yalanlayıp, "Coguar’ların alınmasını askerler önerdi. Onların önermediği bir şeyi almam mümkün mü? " dedi.

Tansu Çiller o iddiayı yalanladı! 11 askerin şehit olduğu Cougar helikopterlerin alınmasını asker istedi

Bitlis Tatvan'da 11 askerin şehit olduğu helikopter kazasının ardından emekli Tuğgeneral Osman Aydoğan, "Tansu Çiller döneminde AB Gümrük Birliği'ne yaranmak için Cougar helikopterler alındı, asker kesinlikle karşıydı" iddiasında bulundu. Tansu Çiller o iddiayı Abdülkadir Selvi aracılığıyla reddetti.  "Çiller’le zaman zaman konuşuyorum. Cougar helikopterlerin alınmasına ilişkin iddialar karşısında çok üzgün ve kızgın olduğuna tanık oldum" diyen Abdulkadir Selvi şunları yazdı: 

İşte o yazı... 

11 eve ateş düştü, ama bir milletin yüreği yandı.

Bu, Cougar helikopterlerin ilk düşmesi değildi. Biri füze ile vurulmuştu, diğer üçü ise düştü. Cougar helikopterlerin düşmesi ya da düşürülmesi sonucunda 38 askerimiz şehit oldu.

Cougar helikopterin en son Tatvan’da düşmesi üzerine bir iddia ortaya atıldı;

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin istememesine rağmen dönemin başbakanı Tansu Çiller’in Türkiye’nin Gümrük Birliği’ne girmesi karşılığında Fransa’dan Cougar helikopterleri aldığı yönünde.

Yazının tamamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar