GÜNDEM

Talat Atilla'dan olay yorum: Türk solu, Süleyman Soylu ile imtihanından çakmak üzere

Gazeteci yazar Talat Atilla, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun terörle mücadele konusunda katettiği yolu yazdı ve Türk solu adını verdiği bugünkü solcu geçinenlerin Soylu ile imtihanlarından çakacakları uyarısında bulundu.

Talat Atilla'dan olay yorum: Türk solu, Süleyman Soylu ile imtihanından çakmak üzere

'İktidarı eleştirebilirsiniz' ama İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun göreve geldiği günden bugüne terörle mücadele konusunda aldığı yolu kimse inkar etmemeli.

Bu konuyu ele alan Talat Atilla, Süleyman Soylu'nun terörle mücadelede yaptıkları ile neredeyse terörü bitirme noktasına geldiğini ifade etti. 

Türk solu dediği bügünün solcu geçinenlerini ise Soylu ile imtihanlarından çakacakları noktasında uyadı. 

İşte Talat Atilla'nın yazısı:

Süleyman Soylu’nun İçişleri Bakanı olmasından sonra kesintisiz bir yükseliş ivmesi yakalayan terörle mücadelede Soylu amacını gayet net bir dille ifade ediyor: “Nesilden nesle büyüyerek devreden terör derdini gelecek nesillere bırakmadan tarihe gömmek.”

Süleyman Soylu’yu seven sevmeyen herkes biliyor ki; Bugün Türkiye, içeride terörle mücadelede tarihinin en güçlü olduğu, en yüksek koordinasyon içinde olduğu, en stratejik adımları attığı ve terörün bitmesine en yakın olduğu durumda.

Örgüte katılım rakamları tarihin en düşük seviyesine gelmiş durumda.

Örneğin; 2014'te 5 bin 558 kişinin katıldığı terör örgütüne 2019’da katılan kişi sayısı sadece 117.

Sadece örgüte katılımın durma seviyesine gelmesi mi?

Üst düzey PKK’lıların birer birer etkisiz hale getirilmesi…

Daha önce devletle dalga geçercesine devlet imkânlarıyla PKK’ya yardım ve yataklık eden, vatandaştan oy alıp Kandil’e hizmet eden belediye başkanlarına geçit verilmemesi...

Örgüte yönelik gerçekleştirilen narkotik operasyonlarıyla ana damarlarının kesilmesi.

Hepsi ve çok daha fazlası; PKK’yı bitme noktasına getirmişken, bu tarihi mücadelenin ana aktörü Süleyman Soylu’ya solcularımızın öfkesi bitmiyor, eleştirileri kesilmiyor, demedikleri söz, atmadıkları iftira kalmıyor.

Yazının tamamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar