GÜNDEM

Taha Kılınç'tan "dinî diplomasi” uyarısı: Gayretler daha da yoğunlaştırılmalı

Yeni Şafak yazarı Taha Kılınç, İslam ülkelerine yönelik "dini diplomasi"nin artırılarak devam etmesi gerektiğini söyledi.

Pınar Hilal Balta
Pınar Hilal Baltapinarhilalb@gmail.com
Taha Kılınç'tan "dinî diplomasi” uyarısı: Gayretler daha da yoğunlaştırılmalı

Yeni Şafak gazetesi yazarı Taha Kılınç, bugünkü köşesinde Fransa ile yaşanan ve odağında Hz. Muhammed'e (s.a.v) yönelik hakaret dolu karikatürlerin olduğu krizden yola çıkarak İslam ülkelerine yönelik "dini diplomasi"nin artırılarak devam etmesi gerektiğini söyledi. Kılınç, "Hep söylediğimiz ama üzerinde yeterince düşünmediğimiz o meşhur sözün ifadesiyle: Hayat, boşluk kabul etmiyor" dedi:

Körfez Troykası’nın ve onların peşine takılan kuyrukların bundan sonraki stratejisi, Türkiye’yi Fransa’daki saldırılarla ilişkilendirmek olacaktır. Nitekim, Ezher Şeyhi Ahmed Tayyib, Mevlid-i Nebî münasebetiyle 28 Ekim Çarşamba akşamı Mısır devlet ricâli önünde yaptığı uzun konuşmada, terörün sorumluları arasında “Siyasal İslâm”ı bilhassa zikretti. Kastettiği çerçeveye, ilk önce Türkiye’yi dâhil ettikleri malum. (Ahmed Tayyib’in BAE ile organik bağlarına dair, daha önce bu köşede yer alan 06.02.2019 tarihli “Sevgili kardeşim” ve 20.05.2020 tarihli “Hukemâ Meclisi” başlıklı yazılarımı hatırlatmak isterim.) Bir taraftan yoğun bir şekilde “Türk mallarını boykot” kampanyalarına da ağırlık veren Körfez Troykası’nın, medya ve sosyal medya yoluyla, Fransa’daki saldırılar bağlamında Türkiye’ye karşı yeni bir cephe daha açtıkları görülüyor.

Zaman zaman yaptığım bir çağrıyı, bu vesileyle tekrarlamayı lüzumlu buluyorum: Eldeki bütün imkânları seferber ederek, “dinî diplomasi” sahasındaki gayretleri daha da yoğunlaştırmamız gerekiyor. Başlatılacak sayısız proje, sahip çıkılacak birçok isim ve el uzatılması gereken çok stratejik noktalar var. Hep söylediğimiz ama üzerinde yeterince düşünmediğimiz o meşhur sözün ifadesiyle: Hayat, boşluk kabul etmiyor.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar