MEDYA KÖŞESİ

Taha Akyol: Göreceksiniz, Osman Kavala da aklanacak!

Karar yazarı Taha Akyol, gazeteci Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak hakkındaki yargı kararlarının Türkiye’deki yargı sorunları açısından son derece önemli ve aydınlatıcı nitelikte olduğunu vurguladı. Taha Akyol Osman Kavala'nın da yakında aklanacağını iddia etti.

Taha Akyol: Göreceksiniz, Osman Kavala da aklanacak!

Taha Akyol bugünkü "Adalet, nereden nereye?" başlıklı yazısında gazeteci Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak’a tahliye kararı verilmesini ele aldı.

Karar yazarı Taha Akyol “Ahmet ve Mehmet Altan’la Nazlı Ilıcak hakkındaki yargı kararları, bu kişilerin ötesinde, Türkiye’deki yargı sorunları açısından son derece önemlidir ve aydınlatıcı niteliktedir. Göreceksiniz, Osman Kavala da er geç ve en geç AİHM’den aklanacaktır” dedi.

Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak'ın tahliye kararlarının İstinaf’a ve oradan yine Yargıtay’a gideceğini ve ardından beraat edeceklerini yazan Taha Akyol köşesinde "FETÖ’nün illegal yönünü ve darbe örgütlenmesini MİT ve Genelkurmay bile bilmiyordu; gazeteciler nasıl “bilerek yardım” etmiş olsunlar!" ifadelerine yer verdi.

Taha Akyol'un yazısında yer alan ifadeler şöyle:

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün “yargısal tasarrufların meşruiyetine ve yargıya olan toplumsal desteğe de zarar veriyor” diyerek ağır sözlerle eleştirdiği yargı kararları!

Kıyametler koparılan “Büyükada Davası” ne oldu?

Deniz Yücel’in serbest bırakılacağını mahkemeden önce siyaset açıklamadı mı?

Hiçbir hukuk normuna uymayan Cumhuriyet gazetesi davası Yargıtay kararıyla beraatle sonuçlanmadı mı?

DARBE, ÖRGÜT, ÜYELİK

Göreceksiniz, Osman Kavala da er geç ve en geç AİHM’den aklanacaktır.

Düşünün ki, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi 29 Aralık 2015 günlü kararında, Gezi olaylarında şiddete başvuranlara bireysel cezalar vermiş, fakat bunun darbeye teşebbüs suçunu oluşturmadığını karara bağlamış, sanıkları bu suçtan beraat ettirmişti.  (K: 2015/394)

(...)

Neticede Mehmet Altan beraat etti. Nazlı Ilıcak ve Ahmet Altan yazılarıyla “terör örgütüne bilerek yardım” suçu işledikleri gerekçesiyle ceza miktarı nispeten az bir mahkumiyet aldılar, bu sebeple tahliye edildiler.

Bu karar da İstinaf’a ve oradan yine Yargıtay’a gidecek.

Sonunda onlar da beraat edecek; çünkü FETÖ’nün illegal yönünü ve darbe örgütlenmesini MİT ve Genelkurmay bile bilmiyordu; gazeteciler nasıl “bilerek yardım” etmiş olsunlar!

Taha Akyol'un tüm yazıları

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar